Százezrek ünnepelték a katalán nemzeti ünnepet Barcelonában

2015. szeptember 11. 21:31

A sok-sok százezer ünneplő a Meridiana Avenue-n vonult föl a Katalónia Napja alkalmából tartott megemlékezésen, mely számos politikus is ott volt.

2015. szeptember 11. 21:31

Több százezren vettek részt a katalán nemzeti napon, a La Diadán. A hatalmas tömeg Barcelonában a Meridiana Avenue-n vonult föl. Artur Mas katalán elnök és több tartományi politikus tisztelgett péntek reggel a Katalónia Napja alkalmából tartott megemlékezésen.

Spanyolország autonóm tartományának nemzeti ünnepe ezúttal egybeesik a kampány kezdetével – Katalónia ugyanis szeptember 27-én tartja az előre hozott tartományi választásokat, és ha nyernek az önállóságért küzdő pártok, akkor megindítják az elszakadási folyamatot.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiler
2015. szeptember 12. 09:58
A katalánok megérdemlik a saját országot.
KannibálTatárÚr
2015. szeptember 12. 09:03
Ma este kell a katalánoknak ünnepelni: Madridban az Atletico-Barcán, Barcelonában az Espanol-Real Madridon. Két, legalább kétgólos győzelemmel. HAJRÁ BARCA!!!
Forsz
2015. szeptember 11. 23:15
Hát, elszakadhattok, de akkor felmerül a kérdés, mi lesz a franciaországi katalónokkal. Nekem az tetszene igazán, ha megindulna Franciaország szétdarabolódása.
Energetikus
2015. szeptember 11. 21:45
csak egyszer voltam Barcelónában ... elküldtem a fiamat is ... menjetek el ti is ... szép - katalán - minden ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!