Euronews: A zsidó terroristák ellen is küzd az izraeli komárny

2015. augusztus 03. 14:22

Belehalt sérüléseibe az a tinédzser lány, akit három napja a jeruzsálemi meleg büszkeség felvonuláson késelt meg egy ultraortodox zsidó férfi.

2015. augusztus 03. 14:22

A hír hallatán több százan gyűltek össze, nem messze attól a helytől, ahol a véres merénylet történt, hogy virrasztással fejezzék ki tiszteletüket a meggyilkolt 16 éves lány iránt - írja az Euronews.

 
A virrasztók között iskolatárak, barátok, tanárok és a meleg közösség tagjai is megjelentek. Az esetet az egész izraeli kormány elítélte.
 
A merényletet Isáj Schliszl követte el, őt a helyszínen elfogták. A magát ultraortodox hitűnek valló férfi a támadás előtt nem sokkal szabadult a börtönből, ahol tíz éves büntetését töltötte, amiért 2005-ben szintén késsel támadt a melegfelvonulás résztvevőire.
 
Közben palesztinok és izraeliek közösen virrasztottak és imádkoztak Ciszjordániában egy palesztin csecsemő emlékéért, aki egy szélsőséges izraeli telepesek által felgyújtott házban halt meg.

„Shira egy bátor lány volt. Egy hitvány alak ölte meg, csak azért, mert kiállt amellett az eszme mellett, hogy mindenkit megillet a tisztességes és biztonságos élethez való jog. Az aljas gyilkos, aki leszúrta Shirát és öt másik embert ezt az alapvető értéket rombolja tettével, az értéket, amelyre egész társadalmunk épül” – mondta Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök.

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2015. augusztus 03. 22:11
Ma hallottam (eddig érdekes, hogy nem volt itt hír), hogy voltak ám palesztin gyilkosságok a szélsőséges zsidók részéről. Hatszor? rágyújtották éjjel a palesztin családra a házukat. Még nem fogtak el egy tettest sem, de arra is zéró toleranciát ígért Netanjahu.
catalina9
2015. augusztus 03. 19:22
Nos elvtársak hülye ember mindenhol van, és gyilkos is. Az azonban már feltűnő, hogy ha egy zsidó gyilkol, akkor milyen mértéktartó a baloldal, de ha egy zsidóra csúnyán néznek, akkor dühöng az antiszemitizmus. Erre a körítésre jó példa a norvég tömeggyilkos Breivik, akiről amikor kiderült, hogy hívő, akkor már a pápa is gyilkos volt, aztán mikor kiderült, hogy nagy rajongója Izraelnek, hirtelen nagy csend lett.
OberEnnsinnen
2015. augusztus 03. 17:13
Bibi annyira, de annyira jól beszél, talán el kellene gondolkodni Európának, (figyelembe véve, hogy képtelen megoldásokat találni, s a trutyi csak nő-nő); nem lenne-e jobb neki, ha kérné a csatlakozást ilyen ősi és nagy demokráciához?... Attól kezdve, nem kellene ilyen rangon aluli kérdésekkel sem foglalkozni, hogy egy autokrata, félfasiszta Orbán mondja meg, mit is kellene tenni Brüsszelnek...
Strassnoff Ignác
2015. augusztus 03. 16:19
Esetleg tudomásul kéne venni, hogy mindenkit megilletnek ugyanazok a szabadságjogok, mint bárki mást! Akik nem bántanak engem, azokat én sem bántom. Szebb hely lenne rögtön a világ. Csak ugye ezek az elvek a liberalizmus alapjai, az meg ugye fúúúj... Íme az eredmény. Alapból ugye roppant kellemes a nemzetre, vallásra, erkölcsre, bőrszínre, tököm tudja mire hivatkozva hirdetni, hogy mi vagyunk a fasza gyerekek, a többit pedig rendszabályozni kell. Nincs ezzel baj, míg valami seggfej ki nem találja, hogy mondjuk a balkezesség a szexuális aberráció, vagy épp a tolvaj hajlam jele. Ha elég meggyőzően adja elő, tuti tömegeket győz meg a hülyeségével. Aztán akkor ha balkezes vagy, beszoptad. Átkerülsz a barikád túloldalára és megtapasztalod, hogy milyen érzés közellenségnek lenni. A példa még szolid volt, anno Kambodzsában kivégezték a szemüveges embereket, mondván, hogy kártékony értelmiségiek, hazaárulók, stb..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!