Óriási szabadkereskedelmi térség jön létre Afrikában

2015. június 10. 08:17

A tervek szerint szerdán írják alá a 26 országot érintő, Fokvárostól Kairóig terjedő szabadkereskedelmi övezetről szóló megállapodást.

2015. június 10. 08:17

Afrika legnagyobb szabadkereskedelmi övezetének létrehozásáról tárgyalnak Egyiptomban 26 ország gazdasági és kereskedelmi miniszterei. Három nagy gazdasági blokk vezetőinek kell egyezségre jutniuk, de ha ez sikerül, akkor létrejöhet egy Fokvárostól Kairóig terjedő szabadkereskedelmi övezet, amely térségben egyébként jelenleg az afrikai GDP kétharmada keletkezik. A megállapodást a tervek szerint szerdán írják alá.

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. június 11. 05:34
A puding próbája az evés....Az ötlet jó, de vajon működik e Afrikában ez a nagy kérdés.
pemete jakab
2015. június 10. 21:10
"Óriási szabadkereskedelmi térség jön létre Afrikában" Ez inkább csak kiterjedésében óriási. Kereskedelmi potenciálja világviszonylatban nem óriási.
GV0917
2015. június 10. 16:37
Na jól kezdődik...a leendő vásárló közönség már hanyatt-homlok menekül az akciós szögesdrót és bilincs divat elől.... Na ezért volt az "ARAB TAVASZ"! A mi seggrázóink pedig várják az ebolát és más trópusi virus koktélt!Nekik legyen mondva....
Ultima Ratio
2015. június 10. 10:35
A stabil és békés Afrika az egész világ érdeke, hajrá. Sajnos persze még nagyon távol vagyunk tőle, de ha Afrika egy olyan kontinens lesz ahonnan nem csak elmenekülni érdemes, akkor máris jobb világra ébredünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!