Kubába látogat a francia elnök

2015. május 11. 11:30

Történelmi jelentőségű látogatást tesz Francois Hollande Kubában: száz éve nem látogatott francia elnök a szigetországba.

2015. május 11. 11:30

Kubába érkezett a francia elnök. Francois Hollande látogatása történelmi jelentőségű, hiszen száz év óta ő az első francia elnök, és az első, hivatalban lévő nyugat-európai vezető, aki Kubába megy azóta, hogy a kommunista szigetország és az Egyesült Államok decemberben bejelentette: helyreállítják a diplomáciai kapcsolatokat. Az Európai Unió tavaly márciusban kezdett tárgyalásokat Kubával, viszonyuk normalizálásáról - írja az Euronews.

 
„Barack Obama elnök döntését követően Franciaország is úgy döntött, részt vesz ebben a folyamatban. Célunk, hogy szövetségesei legyünk egymásnak Kubával” – mondta a francia államfő.
 
Az Európai Unió és Kuba kapcsolatai 2003 óta nem mozdulnak el a mélypontról, amikor a Castro-rezsim bebörtönzött 75 ellenzékit válaszul arra, hogy Európa az emberi jogok fokozottabb tiszteletben tartására szólította fel a havannai kormányt.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brókerkormány
2015. május 12. 10:11
Akitlosznak is feltűnt, másnak iért nem? Pont most, amik ukrajnai szarkavarása idején javulnak látványosan a kapcsolatok Valamelyik lap azt írta hogy az oroszok rakétákat telepitenek Kubába Ezt akarják megakadályozni? Pedig a nato meg a balti államokba telepít rakétákat ami KM-ben kb ugyanaz
kizökkentidő
2015. május 12. 09:24
Az amerikai politikát nehéz alulmúlni aljasságban, de a franciák kitartóan próbálkoznak vele.
Akitlosz
2015. május 11. 13:40
Be vannak tojva, hogy Kuba esetleg megint Oroszország mellé áll. Ha nem fokozódna a nemzetközi helyzet, akkor nem érdekelné őket Kuba.
foton
2015. május 11. 12:39
Ez is csak potya szivart akart.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!