Halálra ítélték Mohamed Murszi volt egyiptomi elnököt

2015. május 16. 12:33

Mohamed Murszi volt egyiptomi elnököt és még 106 további személyt, köztük a Muzulmán Testvériség vezetőjét, Mohamed Badíet ítélték halálra szombaton abban a perben, amelyet azzal a váddal indítottak ellene, hogy „külföldi fegyveresek” segítségével kitört börtönéből a 2011-es egyiptomi felkelés első napjaiban. Az ítéletet még az egyiptomi főmuftinak is jóvá kell hagynia.

2015. május 16. 12:33

Halálra ítélték szombaton Mohamed Murszi volt egyiptomi elnököt abban a perben, amelyet azzal a váddal indítottak ellene, hogy „külföldi fegyveresek” segítségével kitört börtönéből a 2011-es egyiptomi felkelés első napjaiban.

Saabán es-Sámi bíró Murszi mellett 106 további, ugyanebben a perben halálra ítélt papírjait küldte az egyiptomi főmuftihoz, mert az ország előírásai szerint csak a legfőbb vallási méltóság jóváhagyását figyelembe véve véglegesítik a halálbüntetéseket. 

Az elítéltek között szerepelt az iszlamista exelnök mögött álló Muzulmán Testvériség szervezet vezetője, Mohamed Badíe, és a mozgalom egyik legismertebb támogatója, az évtizedek óta katari száműzetésben élő iszlám hitszónok, Júszuf el-Karadávi is.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Inger Bakker
2015. május 17. 10:44
Mire forrni kezd a murci,lógni fog a Murszi
egysegelem
2015. május 16. 17:11
Ez az egyik perdonto erv a halalbuntetes ellen, ahol ugyanis letezik ma, ott nagyon konnyen hasznalhato politikai leszamolasra is. Az USAn kivul egyetetlen demokraciat sem tudok mondani, ahol ez ne fordulhatna elo, marpedig ha valami, akkor ezt meg kell elozni. Bar en egyetlen muszlim halalaert sem hullajtok konnyet, de ennek van egy kis leszamolas szaga, amit viszont mindig elitelek.
Akitlosz
2015. május 16. 16:18
Így működik az amerikaik által gyártott "demokráciára". Ha a népnek van pofája nem amerikai bábpártra szavaznia, akkor a demokratikusan választott elnököt megpuccsolják, lásd még Ukrajna esetét is, aztán pedig még ki is végzik. Magyarországon is csak atlantista pártokra szabadna szavazni szerintük, így meg nincsen sok értelme a "szabad választásnak", csak színjáték. Ezért erősödik a Jobbik. Na de ha egyszer hatalomra jut ... akkor vagy beáll az atlantista sorba, vagy itt is puccs lesz. :-(
egyetmondok
2015. május 16. 14:16
A demokratikus magyar jogállamnak is jót tenne,ha lenne egy becsületes főmuftink,akinek a büntetőeljárások ítéleteit jóvá kéne hagyni. Ki legyen az ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!