Juncker: Lehetségessé kell tenni a menekültkérelmek afrikai jóváhagyását

2015. április 21. 20:23

Jean-Claude Juncker abban bízik, hogy a csütörtöki rendkívüli uniós csúcson sikerül megoldást találni a menekültügy finanszírozására. Az Európai Bizottság elnöke szorgalmazza, hogy már Afrikában elbírálják a menekültkérelmeket.

2015. április 21. 20:23

Jean-Claude Juncker a menekültügy finanszírozása kérdéseinek megoldását reméli a csütörtökre összehívott rendkívüli uniós csúcstól – közölte a politikus kedden Bécsben. Werner Faymann osztrák kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatóján a politikus egyetértett osztrák kollégájával abban, hogy gyors megoldásokra van szükség a menekültdráma rendezésében. Juncker azt is szorgalmazta, hogy már Afrikában lehetséges legyen a menekültkérelmek jóváhagyása. 

Az osztrák kancellár közölte: a csúcson elsősorban arról lesz szó, hogy miképpen lehet a veszélybe jutott embereken segíteni. Faymann a menekültdrámában leginkább érintett Máltával és Olaszországgal szembeni szolidaritásra szólított fel, és hangsúlyozta: a két országot tehermentesíteni kell a kérdésben. A kancellár elmondta továbbá, hogy a fogadóközpontok létesítéséről szóló kérdést csütörtökön még előreláthatólag nem tudják tisztázni. Hangsúlyozta: a háborús menekülteknek minden esetben lehetővé kell tenni, hogy biztonságos országba érkezzenek.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2015. április 22. 12:27
Azt bazmeg, hogy az egyetlen szereplo is kiessen a dologbol aki meg ertelmesen viselkedik a kerdesben: a tenger...
packó_
2015. április 22. 09:47
Ciprusra kellene őket vinni, onnan meg a Közel-Kelet valamelyik kis államába. Lehetőleg abba, amelyik Európán folyamatosa emberi jogokat, meg a múltat kéri számon. Így példát mutathatnának.
bunko_jobbos
2015. április 22. 08:58
Sokan nem értették meg az üzenetet: ne jöjjenek Európába, mert a menekültek nagy részét úgyis elutasítják, hanem már Afrikában bírálják el. Ez jó ötlet, szerintem meg lehet valósítani, már ha lesz olyan hülye ország, aki elvállalja jó pénzért, hogy a területén legyen ilyen. (Több ilyen ország is lehet.) A lényeg: biztos, hogy az EU faladata-e, hogy ha máshol baj van, segítsen. Egyrészt sok a kamuzó, másrészt sok baj van, nem oldhatjuk meg mi.
MZ/X
2015. április 22. 08:06
Gratulálok az Európai Unió urainak! Szellemi kapacitásuk maximális kihasználásával sikerült ezt a remek megoldást kieszelniük! Európa megtelt! Ez minden megoldás kiindulópontja! Ajánlom figyelmükbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!