Nem lehet eltitkolni a svájci bankszámlákat

2015. március 20. 08:52

Az Európai Bizottság csütörtökön lezárta a Svájccal kötendő adóügyi átláthatósági megállapodásról szóló tárgyalásokat. Ennek értelmében 2018-tól teljes körű információcserét vezetnek be: a tagállamoknak évente továbbítják, hogy mely állampolgáraiknak van számlája Svájcban és azon mennyi pénzt tart az illető.

2015. március 20. 08:52

Az adóügyi átláthatóságról köt megállapodást Svájc és az EU: az erről szóló tárgyalásokat csütörtökön zárta le a Bizottság. A megállapodás értelmében 2018-tól bevezetik a teljes körű információcserét: a tagállamoknak évente továbbítják a Svájcban számlával rendelkező állampolgáraik adatait, és azt is, hogy mennyi pénz van a számlájukon. 

Az Európai Bizottság közleménye szerint így megszűnik annak a lehetősége, hogy a be nem jelentett jövedelmeket adóelkerülés végett Svájcban tartsák az uniós polgárok – foglalja össze a Portfolio.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2015. március 20. 11:15
Svájc majd annektálja Kiribatit és az üzlet megy tovább fennakadás nélkül.
thymian
2015. március 20. 11:02
Ennek úgy lett volna értelme, ha azt mondják, holnaptól -esetleg tegnaptól- megnézzük, kinek van számlája Svájcban. Mi pénzeket lehetett volna beszedni az adóhatóságoknak. :D De ugye ez sem a kisemberek biznisze, hát 3 évig ráér. Jó tudom, fel kell készülni rá. :D
írmag
2015. március 20. 10:31
Mindenki megtette a tétjeit? Lehet lomolni és fogadásokat kötni, mennyi lesz a svájci frank árfolyama 2015-től 2018-ig. Azt kellene még nyilvánítani, ki áll az offshore alapon és kik, milyen jóváhagyás mellett utalhatnak oda pénzt egyáltalán, de elsősorban Magyarország érintettségére gondolok.
yanoo
2015. március 20. 09:44
Egyetértek az előttem szólókkal.Viszik máshova a pénzt.Az ember igazságérzetének jót tesznek az ilyen hírek, de alapvetően adtak a szarnak egy nagy pofont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!