Itt az EU-s energiaunió

2015. március 19. 21:58

Az Európai Unió állam-, illetve kormányfői kivétel nélkül elkötelezték magukat az energiaunió megteremtése mellett, ezzel is olcsó, biztosított és fenntartható energiaellátást garantálva a tagországok, a vállalatok és az állampolgárok számára egyaránt.

2015. március 19. 21:58

Az Európai Unió állam-, illetve kormányfői kivétel nélkül elkötelezték magukat az energiaunió megteremtése mellett, jelentette be csütörtök este, az uniós csúcstalálkozó első napirendi pontjának megtárgyalását követően Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

A lengyel politikus úgy vélte, hogy egy hatékony energiaunió alapvetően javíthatja az energiaellátás helyzetét Európában, olcsó, biztosított és fenntartható energiaellátást garantálva a tagországok, a vállalatok és az állampolgárok számára egyaránt.

Tusk úgy fogalmazott, hogy jó és kemény volt az első vita a témában.

A volt lengyel kormányfő videóüzenetében arról is beszámolt, hogy a tagállami vezetők mind beleegyeztek abba is, hogy felgyorsítják a kapcsolódási pontok kiépítését, ami kulcsfontosságú a jól működő egységes piachoz. Emellett azt is minden állam- illetve kormányfő támogatta, hogy a gázpiacon nagyobb transzparencia jöjjön létre.

„Így beszállítóink nem élhetnek vissza helyzetükkel, hogy megsértsék az uniós jogot és rontsák energiabiztonságunkat” — húzta alá Donald Tusk.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gepida
2015. március 20. 08:27
Beszedik a tagoktól a sok zsozsót, a felét felemészti a világ legnagyobb sóhivatala, a felét visszaosztják a tagoknak, melyből a nagyok gyárakat építenek, a kicsik kicserélik a közvilágítást és lepiskótakövezik az utolsó falu központját is. Néhányan iszonyatosan meggazdagodnak, sokan meg mégjobban legatyásodnak.
kukagyerek
2015. március 20. 08:14
Fényképezkedni, azt tudnak.... No meg, kicsinálni Európát!
ptiszai
2015. március 20. 08:10
Nagyon helyes. Geci Orbán és fideszes offshore cégek kaszálnak minden magyar energián.
formaegy
2015. március 20. 07:21
Megmondom őszintén csak a címet olvastam el. Arról pedig annyi jutott eszembe, hogy M.o-on jöhet a szélenergia, amit Szél Bernike fog fújni. Számomra az EU már annyit sem ér, mint egy csomó szar! Hatalom és pénzéhes selejt emberekből álló csőcselék. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!