FAZ: Soros fizette Nyemcovot

2015. március 22. 16:58

A Frankfurter Allgemeine Zeitung arról ír, hogy a februárban meggyilkolt orosz ellenzéki, Borisz Nyemcov segített az amerikaiaknak összeállítani a szankciós listát, amely alapján orosz tisztségviselők beutazását tiltották meg az Egyesült Államokba. A lap úgy tudja, hogy Nyemcovot Soros György pénzelte.

2015. március 22. 16:58

Bár csecseneket gyanúsítanak az orosz ellenzéki, Borisz Nyemcov meggyilkolásával, a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint ennek ellentmond az, hogy Nyemcov információkkal segítette az amerikaiakat a szankciós listák összeállításakor. A lap arról is ír, hogy Nyemcovot Soros György pénzzel támogatta.

A lap nemzetbiztonsági körökből úgy értesült, hogy a Krím annexiója után Nyemcov segített annak a listának a megalkotásában, amellyel az USA orosz tisztségviselők beutazását tiltotta meg az Egyesült Államokba, illetve a vagyonukat is zárolták. Az érintettek között voltak parlamenti tisztségviselők és Vlagyimir Putyin elnök közeli barátai is.

Vlagyimir Milov orosz ellenzéki politikus szerint Nyemcov meggyilkolása azzal lehet összefüggésben, hogy segített az amerikai szankciós lista összeállításában: Nyemcov ezzel elköteleződött az Oroszország elleni szankciók mellett, amelyekből Putyinnak és környezetének nagyobb kellemetlensége származott, mint amire eredetileg számítottak. Milov a Szvoboda rádiónak azt mondta: a szankciókkal érintettek már régebb óta Nyemcovot tartották felelősnek azért, hogy ilyen kemény szankciókat léptettek életbe Oroszországgal szemben.

Nyemcov egyébként már korábban, 2012-ben is közreműködött egy amerikai szankciós lista összeállításában: akkor azért léptettek életbe szankciókat, mert 2009-ben Szergej Magnizkij könyvvizsgáló elhunyt egy moszkvai börtönben. A FAZ azt írja, Nyemcov vezető republikánus politikusokkal, köztük John McCain szenátorral is találkozott, akik az amerikai szenátus külügyi bizottságában ajánlást fogadtak el arról, hogy Obama elnök a Nyemcov által megnevezett személyeket tegye a szankciós listára.

A német lap cikke azzal zárul, hogy Nyemcovot Soros György támogatta pénzzel Amerikából, és az orosz ellenzéki politikust már halála előtt is árulónak nevezte az orosz média.

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2015. március 23. 13:00
Ezek után felmerül a kérdés, hogy M.o.-on vajon ki segített az USA-nak a lista összeállításában? Van tippetek? Nekem lenne egy-kettő)))))
MZ/X
2015. március 23. 09:11
Szóval Nyemcov nem ellenzéki volt, hanem csak egy szimpla hazaáruló...
pitypang1125
2015. március 23. 08:07
Hazaárulóknak ez dukál! Itt is lenne egy pár páciens!
NeMá
2015. március 22. 22:42
Amerikaiak nem csípi a fékek és ellensúlyok embereit Putyin és Orbán az :) Demokraták vegyétek úgy Orosz és Magyarország akadályozza Amerika önkényuralmát :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!