ENSZ-diplomata: Szervkereskedelemből él az Iszlám Állam

2015. február 19. 11:36

Mohamed Ali Alhakim, Irak ENSZ-nagykövete azt állítja: szervkereskedelemből finanszírozza tevékenysége egy részét az Iszlám Állam nevű terrorszervezet. A diplomata azt mondta: az elmúlt hetekben tömegsírokban olyan holttesteket találtak, amelyeknek több szervük hiányzott.

2015. február 19. 11:36

Irak ENSZ-nagykövete újságíróknak azt mondta: az Iszlám Állam részben szervkereskedelemből finanszírozza a tevékenységét. Mohamed Ali Alhakim arra kérte a Biztonsági Tanácsot, hogy vizsgálja ki az ezzel kapcsolatos értesüléseket. A diplomata felhívta rá a figyelmet: az utóbbi hetekben olyan hevenyészett tömegsírokra bukkantak, amelyekben a holttesteknek több szerve hiányzott. A nagykövet szerint Moszulban orvosok tucatjait végezte ki az Iszlám Állam, mert nem voltak hajlandók kioperálni a szerveket – írja a Magyar Nemzet.

Az ENSZ BT korábban már felszólította az országokat, hogy ne kereskedjenek az Iszlám Állammal, amely jelentős bevételeket szerzett eddig az olaj eladásából. A BT azt is kérte az országoktól, hogy ne fizessenek váltságdíjat túszul ejtett állampolgáraikért. 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!