Dzsihadistákat vettek őrizetbe Franciaországban

2015. február 03. 13:21

Nyolc embert állított elő a francia rendőrség Lyonban és Párizsban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy szíriai dzsihadista hálózatban vesznek részt.

2015. február 03. 13:21

Nyolc ember előállítottak kedden Franciaországban, Párizs és Lyon környékén, akikről feltételezhető, hogy érintettek egy szíriai dzsihadista hálózatban - közölte Bernard Cazeneuve belügyminiszter. „Az őrizetbe vett egyéneket azzal gyanúsítjuk, hogy egy olyan dzsihadista hálózathoz tartoznak, amely toborzást és utakat szervezett Szíriába” – mondta a tárcavezető a Twitteren megjelent közleményében. 

A miniszter emlékeztetett arra, hogy egy héttel ezelőtt a dél-franciaországi Lunelben öt embert vettek őrizetbe, akik szintén egy Szíriába iszlamista harcosokat toborzó csoporthoz tartoztak. „Közel egy hónappal a párizsi terrortámadások után, ez az akció ismét azt jelzi, hogy az igazságszolgáltatás ellenőrzésével a rendőri erők teljesen eltökéltek, hogy szünet nélkül harcoljanak a terrorizmus ellen” – fogalmazott Cazeneuve. 

A január 7. és 9. között elkövetett, 17 áldozattal járó dzsihadista merényletek után Manuel Valls miniszterelnök jelezte, hogy a titkosszolgálatok 3 ezer, dzsihadista körökkel kapcsolatot tartó embert tartanak megfigyelés alatt. A belügyminiszter január 22-én azt közölte, hogy már 73 francia állampolgár vesztette életét a szíriai és iraki iszlamista harcokban. Párizsban úgy tudják 1400-an már csatlakoztak vagy tervezik, hogy csatlakoznak dzsihadista csoportokhoz.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2015. február 03. 14:28
Ezuttal remelem elmultak nyolcevesek.
sersem4
2015. február 03. 14:08
Jo hir is van. Debalcevoban ledurrantottak a felkelok az ukran oldalon harcolo Munajevet,a csecsen iszlamistak egyik parancsnokat. A Feher Ozvegy utan meg egy tetvet elkuldtek a pokolba. a nemzetkozi korozesi listak csucsan levo terroristak harcolnak ukran szinekben,a vilag minden tajarol. Csak ugy atrebbentek a hatarokon,senki nem vette eszre,hogy ott tartozkodnak. Ez csak a titkosszolgalatok aktiv kozremukodesevel volt lehetseges. Na ki szervezte az ukrajnai hatalomatvetelt,meg ki penzeli az ukran hadmuveleteket? Az tamogatja a terroristakat is,ez vilagos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!