„Csak a kormány változott Görögországban, a gazdaság nem”

2015. február 15. 11:39

Jyrki Katainen, az Európai Bizottság munkahelyteremtéssel, növekedéssel és versenyképességgel foglalkozó alelnöke a görög válságról adott interjút a Euronews-nak.

2015. február 15. 11:39

A görög hatóságoknak gondoskodniuk kell arról, hogy a bizalom növekedjen az ország iránt. Bátorságot kell mutatniuk, hogy növekedésbarát reformokat vezessenek be. Szintén oda kell figyelniük a fiskális politikájukra, mert különben senki nem fog beruházni Görögországban, ha növekszik a bizonytalanság, amint azt láttuk az utóbbi hetekben. Például új alap is finanszírozhatna projekteket, a magánszektor projektjeit Görögországban, ezt úgy alakították ki, hogy több kockázatot vállalhat. A környezetnek és a bizalomnak megfelelő szinten kell lennie, egyébként senki nem akar befektetni Görögországban” – mondta Katainen.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2015. február 16. 10:14
http://www.metropol.hu/nagyvilag/cikk/1285847 Emlékszünk még a libsi firkászok és klubrádió megmondók gúnyolódására, hogy "demokráciában nevetséges és elképzelhetetlen a kormány mellett tüntetni, ez csak Észak-Koreában, Kubában nem képtelenség". Nos egy baloldali antiglobalista kormány mellett tüntettek tegnap Európa egyik demokráciájában: hol vannak most a gúnyolódók?
fradi44
2015. február 16. 07:07
Hülyék lennének kilépni amíg pumpolhatják az EU-t -:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!