Verespatak: újra tárgyalna a bányanyitásról a beruházó

2015. január 20. 17:15

Levélben fordult Klaus Johannis román államfőhöz és Victor Ponta kormányfőhöz a verespataki ciántechnológiás aranybánya megnyitását tervező kanadai vállalat, hogy így kezdeményezze a tárgyalások újrakezdését a bányanyitásról.

2015. január 20. 17:15

A verespataki ciántechnológiás aranybánya megnyitását tervező kanadai Gabriel Resources vállalat levélben fordult Klaus Johannis román államelnökhöz és Victor Ponta miniszterelnökhöz, amelyben a tárgyalások újrakezdését javasolta a bányaprojekt elindításáról.

 
A két legmagasabb közjogi méltóság levélben való megkereséséről a vállalat kedden közleményben számolt be. Azt kérik az illetékes román hatóságoktól, hogy vegyenek részt a bányaprojekt megnyitásáról szóló konzultációs sorozatban.
 
A Gabriel Resources 1997 óta próbálja megszerezni az Erdélyi-érchegységben Verespatak mellett rejlő arany- és ezüsttartalékok kitermeléséhez szükséges engedélyt, de környezetvédelmi aggályok miatt eddig valamennyi kezdeményezése kudarcot vallott.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Theorba
2015. január 21. 09:41
Érdekes ez a tolongás...
kamasuka
2015. január 20. 17:26
Klasz. Gyorsan eldől, hogy kinek az embere ez a szász. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!