Már a második Pegida-vezető mondott le

2015. január 29. 10:33

A Hitler-frizurás képe miatt lemondani kényszerült Lutz Bachmann után Kathrin Oertel is távozott az iszlámellenes tüntetéseket szervező Pegida mozgalom éléről.

2015. január 29. 10:33

Bachmann korábban hivatalosan nem a fotó miatt mondott le, hanem mert büntetőeljárás indult ellene gyűlöletre uszítás miatt. A Stern információi szerint kedden nem csak a Pegida új vezetője, Kathrin Oertel mondott le, de a mozgalom három további tisztségviselője is.

A Pegida Facebook-oldalán megerősítették Oertel lemondását és azt írták, hogy legközelebb február kilencedikén, hétfőn lesz tüntetés. Hozzáteszik: ez nem személyekről szól, hanem „az ügyünkről”.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2015. január 29. 15:50
A demokrácia jegyében mivel félemlítette meg őket a német kormány?
thymian
2015. január 29. 12:05
"A Hitler-frizurás képe miatt lemondani kényszerült Lutz Bachmann" A Hitler frizurás képet saját bevallása szerint erre a könyvre reagálva készítette. "2011. nyara. Berlin közepén egy üres telken, katonai egyenruhában egy ötvenhat esztendős férfi ébredezik: Adolf Hitler. Amit talál: béke, demokrácia, rengeteg külföldi és egy női kancellár... Ebben az új világban a tőle elvárható fanatikus hittel új karrierbe kezd a televízióban. Timur Vermes káprázatos szatírájának Hitlere nemcsak végtelenül komikus figura, de ijesztően valóságos is. Meghűl az ereinkben a vér, hogy milyen könnyen megtalálja a helyét egy cinikus, gátlástalan világban, ahol a demokrácia hosszú évtizedei után a demagógia, a nézettségi adatok és a like-gombok nyomogatása vezérli a közéleti cselekvést. A könyv a megjelenése óta töretlen sikert arat Németországban, olvasók százezreit bűvölte el, és a világon szinte mindenütt az idei év egyik legjobban várt megjelenéseként beszélnek róla." http://www.libri.hu/konyv/timur_vermes.nezd-ki-van-itt.html
Fakutya Vigyora
2015. január 29. 11:57
Ezeket is az Orrvég Alap tolja? Nehogy nekimenjen valamelyik egy mozdonynak.
thymian
2015. január 29. 11:18
Na persze, mielőtt még kivégeznék őket. Oertel azért mondott le, mert az antifáktól folyamatosan fenyegetéseket kapott. "Die Sprecherin sei zurückgetreten, weil sie aus Antifa-Kreisen massiv bedroht worden sei." http://www.sueddeutsche.de/politik/ruecktritt-von-oertel-gabriel-nennt-pegida-krise-erloesung-fuer-dresden-1.2325111
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!