Az IMF ellenzi a román magáncsődtörvény elfogadását

2015. január 26. 13:36

A Nemzetközi Valutaalap levélben figyelmeztette Bukarestet arra, hogy meglátása szerint a magáncsőd szabályairól szóló törvénytervezet megfelelő hatástanulmány nélkül készült, így elfogadása esetén károkat okozhat az ország pénzpiacának. A devizahitelek lejre váltásának tervezetével kapcsolatban is aggodalmának adott hangot a szervezet.

2015. január 26. 13:36

Levélben fejezte ki aggodalmát a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a román magáncsődtörvény tervezet esetleges elfogadása miatt, és úgy vélte, hogy megfelelő hatástanulmány készítése nélkül annak kedvezőtlen hatása lehet a román pénzpiacra.

A nemzetközi pénzintézet a levelet több miniszternek, a román központi bank kormányzójának és a képviselőház illetékes szakbizottságának is megküldte. Az Agerpres hírügynökség által idézett dokumentum szerint az IMF a külföldi valutában felvett hitelek lejre váltásával kapcsolatos elképzelés sikerességével kapcsolatban is kételyeit fejezte ki, ugyanis úgy vélik, ez is veszélyezteti a bankrendszer stabilitását.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. január 27. 12:26
Milyen jó, hogy elzavartuk őket a náthásba!
Droite
2015. január 26. 22:32
Ennek a cikknek melyik momentuma lajkolhato? Erre tenyleg kivancsi lennek.
Türelem
2015. január 26. 16:28
Na ezt jelenti, többek között az IMF "baráti" ölelése. Amit az itt élő baloldal annyira szeretett.
Türelem
2015. január 26. 16:28
Na ezt jelenti, többek között az IMF "baráti" ölelése. Amit az itt élő baloldal annyira szeretett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!