Tiltakoztak Sepsiszentgyörgyön a himnuszéneklés megbírságolása miatt

2014. december 15. 17:33

Több tucatnyian tiltakoztak a Kovászna megyei prefektúra épülete előtt Sepsiszentgyörgyön, amiért Marius Popica bírságot szabott ki a magyar himnusz június 4-i eléneklése miatt.

2014. december 15. 17:33

Több tucatnyi ember gyűlt össze Sepsiszentgyörgyön a Kovászna megyei prefektus épülete előtt hétfőn, és tiltakozott az ellen, hogy a megye prefektusa bírságot szabott ki a magyar himnusz eléneklése miatt.

 
A résztvevők többször elénekelték a magyar himnuszt. A Magyar Polgári Párt (MPP) által kezdeményezett megmozduláson Tamás Sándor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott megyei tanácselnök is részt vett.
 
Marius Popica prefektus ötezer lejre (350 ezer forint) bírságolta az MPP-t amiatt, hogy a június 4-én tartott trianoni megemlékezés résztvevői elénekelték a magyar himnuszt.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2014. december 15. 19:11
Gondolom akkor most Magyarország EU képviselői éles hangon tiltakozni fognak a miatt, hogy az egyik tagállam himnuszának eléneklését büntette a másik tagállam hatósága!!!!!
thymian
2014. december 15. 19:08
Kár, hogy csak több tucatnyian voltak, több ezren kellett volna ott lenni. Hajrá székelyek, ne hagyjátok magatokat! Nem mellesleg a kormány is tehetett volna lépéseket.
illiberator
2014. december 15. 18:40
Hol van ilyenkor a hiper-érzékeny demokráciaféltő reakció, Amerikából, az Unióból?
packó_
2014. december 15. 17:46
Lélekben ott vagyunk. Mindannyian!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!