Déli Áramlat: a Fitch szerint az európai kereslet sem volt elégséges

2014. december 04. 18:28

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő intézet megállapítása szerint ahogy a Nabucco-projekt esetében sem volt elég nagy az európai kereslet, úgy a Déli Áramlat esetében sem lett volna elég vevő a rajta keresztül szállított gázra.

2014. december 04. 18:28

Az európai kereslet gyengeségének ugyanakkora szerepe volt abban, hogy Oroszország letett a Déli Áramlat földgázvezeték teljes kiépítéséről, mint a geopolitikai feszültségeknek, vagy annak, hogy Európa csökkenteni akarja függését az orosz földgázszállításoktól –vélekedett csütörtökön Londonban ismertetett helyzetértékelésében a Fitch Ratings.

 
A nemzetközi hitelminősítő elemzői szerint a kudarcba fulladt Nabucco gázvezetéktervhez hasonlóan a Déli Áramlat esetében is komoly problémák merültek fel mindenekelőtt az elégséges végfogyasztási igény biztosításával kapcsolatban.
 
A Fitch szakértőinek véleménye szerint a nagy európai szolgáltató csoportok sem éreztek sok kedvet újabb hosszú távú  importszerződések vállalásához, mivel az európai fogyasztási igény egyszerre mutat ciklikus és strukturális gyengeséget.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2014. december 04. 21:18
"Arlet. Azt hiszem ideje lenne elmenni az orvoshoz, mert nagyon beteg vagy." Hülyeségre nincs orvosság.
kuwiq
2014. december 04. 18:45
Eddig megérte volna az oroszoknak, most meg hirtelen rájöttek, hogy mégse. Ne már!
kzs2
2014. december 04. 18:42
ugyanez a hitel minősítő, pedig magát is minősítette a 2008ban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!