Betiltották a svéd zászlót egy svéd iskolában a „gyűlölet-bűncselekmény” veszélye miatt

2014. december 28. 14:50

Egy svéd általános iskolában megtiltották a nemzeti lobogó használatát és viseletét, mert a vezetőség szerint akár „gyűlöletbeszéd” bűnébe is eshetnek a nemzeti színek használói. Csak nemzeti ünnepeken és külföldi cserediákok látogatásakor van helye a zászlónak az iskolában.

2014. december 28. 14:50

A Svédország déli részén, Halmstadban található, Söndrumsskolan nevű általános iskola diákjait arról értesítette az iskola vezetése, hogy megtiltja a svéd lobogó használatát az intézményben – írja a Nyheter Idag című lap. Egy jelmezbálon az egyik diák kék-sárgára festett arccal, kezében játékfegyverrel jelent meg, ez váltotta ki az iskola vezetői, Hans Åkerlund és Maria Rüter intézkedését.

Az írott szabályzat szerint a rosszul használt svéd zászló megvalósíthatja a „gyűlöletbeszéd” bűncselekményét. „A külföldi hátterű diákokat sértheti, ha azt látják, hogy valaki svéd zászlót visel, különösen, ha mindezt egy játékfegyverrel a kezében teszi.” – jelentette ki Åkerlund.

A vezetői utasítás értelmében a nemzeti ünnepeket és a cserediákok látogatását kivéve megtiltották a svéd zászló használatát az iskolában. Hans Åkerlund a lap kérdésére kifejtette, hogy a rossz értelemben használt lobogó sértheti a diákokat – de ő is elismerte, hogy maga sem tud róla, hogy akár a svéd zászló, akár a svéd nemzeti színekből készült arcfestés efféle sérelmet okozott volna bárkinek is. „Megelőző szándékkal alkottuk meg a szabályokat” – mondta a lapnak.

Összesen 351 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MOPO3OB
2015. szeptember 25. 12:13
Svéd kretének! A V4-eknek el kellene foglalnia azt az országot. Inkább mi mint a muszlimok. Mi nem vezetünk be sharia rémuralmat, jó dolguk lesz a svédeknek.
Hober Marlow
2015. szeptember 19. 18:53
Már nem akut.....Európa krónikus beteg.
OberEnnsinnen
2014. december 29. 16:37
A három dobogós három zászlaját hivatalból felhúzzák minden eredményhirdetésnél. Schmittnek teljességgel igaza van. Ez a protokoll a tiszteletadásnak 100%-osan eleget tesz. A különféle kabalás-zászlós bohóckodásoknak a győzelmi emelvényen semmi helye. Mint ahogy a magyar élvonal futballmeccsein a magyar Himnusz lejátszása sem más, csak bohóckodás. "Élvonal?" - ez erős.
Ellensúly
2014. december 29. 15:11
Elképesztő, hogy míg ott a saját zászló használata nemkívánatos, addig Magyarország nemzetiszocialista szellemiségű szomszédai a más zászlókat, himnuszokat és a kisebbségi anyanyelvhasználatot büntetik. Mennyivel jobb lenne, ha fordítva lenne: a skandinávokra lenne jellemző a soviniszta-nemzetiszocialista, a kisantant államaira a liberális-polkorrekt szélsőség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!