Torinóban könnygázzal oszlatják a román választókat

2014. november 16. 21:49

Urnazárást követően könnygázt vetett be az olasz csendőrség az utcán várakozó románok ellen.

2014. november 16. 21:49

Az olaszországi Torinóban még a romániai idő szerinti 21 órai urnazáráskor is hatalmas, jórészt fiatalokból álló sorok várakoztak a román külképviselet előtt, hogy szavazhassanak az elnökválasztáson. A csendőrök könnygázt vetettek be a feszült tömeggel szemben.

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eltünt
2014. november 17. 09:44
http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/goodfriend-es-a-becsi-egyezmeny-1258680?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201411 Goodfriend és a bécsi egyezmény . A bécsi egyezmény kimondja, hogy a diplomaták nem avatkozhatnak bele a fogadó állam belügyeibe, és tiszteletben kell tartaniuk annak jogszabályait. Az amerikai ügyvivő mindkét előírást megsérthette. Többszörösen megsérthette a diplomáciai kapcsolatokat szabályozó, 1961. április 18-án aláírt (Magyarországon 1965-ben kihirdetett) bécsi egyezményt André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti ideiglenes ügyvivője – nyilatkozta lapunknak ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője. A nemzetközi egyezmény 41. cikkének első pontja ugyanis a külföldi hivatalos személyek kapcsán (mint amilyen Goodfriend is) kimondja: Kiváltságainak és mentességeinek sérelme nélkül kötelessége e kiváltságokban és mentességekben részesülő minden személynek, hogy tiszteletben tartsa a fogadó állam törvényeit és más jogszabályait. Ugyancsak kötelessége, hogy tartózkodjék a fogadó állam belügyeibe való beavatkozástól. Ha André Goodfriendnek a kitiltások alapjául szolgáló állítólagos korrupciós ügyekben rendelkezésére állnak bizonyítékok, akkor a feljelentés elmulasztásával szintén megsérthette a bécsi egyezményt, amely a fogadó állam jogszabályainak tiszteletben tartását írja elő .
komondor
2014. november 17. 09:43
Olyanok mint itthon a fidesz csürhe!
MOPO3OB
2014. november 16. 23:39
Íme az Európai Unió valódi arca. Román tömegek elnökválasztáson Olaszországban. Inkompetens román közigazgatás, amely még saját elnökválasztását is képtelen normálisan megszervezni és a román "demokráciát" megkoronázó olasz oszlató csendőrök. Be fogom keretezni ezt a videót.
kispufi
2014. november 16. 22:39
96 évet és cirka másfél-kétezer kilométert tévedett ez az akció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!