Az RMDSZ a választók lelkiismeretére bízza a döntést

2014. november 06. 14:28

Nem támogatja Klaus Joannist az RMDSZ a romániai elnökválasztás második fordulójában, és a választói döntésére bízza, hogy rá vagy Victor Pontára szavaznak – jelentette be Kelemen Hunor pártelnök Kolozsváron.

2014. november 06. 14:28

 A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a választóinak a lelkiismeretére bízza azt a döntést, hogy kit támogatnak a romániai elnökválasztás második fordulójában.

 
A döntést Kelemen Hunor RMDSZ-elnök jelentette be a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) csütörtöki kolozsvári ülése után. Kelemen Hunor elmondta, a SZÁT tagjai szinte egyöntetűen elutasították, hogy a szövetség Klaus Johannist támogassa a második fordulóban. Elutasították ugyanis a jobboldali jelöltnek azt a hozzáállását, hogy „csak a magyarok szavazatait akarja, de nem képes meghallani a magyar közösség vágyait is”.
 
Hozzátette, Victor Pontát megbízható partnernek ismerték meg, de támogatását lehetetlenné tette az RMDSZ számára, hogy az egyik koalíciós partner a szélsőségesen magyarellenes Corneliu Vadim Tudort is bevonta Ponta támogatói sorába.
 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asszem
2014. november 06. 20:07
Akiknek a számára még nem volt világos: Johannis-t soha sem a nagyszebeniek tették polgármesterré, hanem esetében csupán annyi történt, hogy a sok évszázados történelmi kötődések okán a „fáterlánd” ragaszkodott e város német voltának legalább jelképes nyomokban való részleges visszaállításához! Tehát meglehet, hogy hogyha OV is kápé megfizeti a megfelelő árat, Marosvásárhely nevű zsiványtanyát is végre újból egy magyar személy fogja irányítani. Magyarán, mint már azt többször is leírtam, Oláhia szerte a titkosszolgálatok pontra tettek országos szinten egy olyan, fiktív identitású személyekre alapuló láncszavazási rendszert, amelynek révén bármely soron lévő választáson, bármit ellehet érni, így többek között azt is, hogy anno Funar Kolozsvár polgármestere lett! Vagy azt, hogy Florea segédletükkel most már több mint tizennégy éve ugyanúgy Vásárhelyt nyomorítja. Meg még azt is, hogy a Székelyföldön Ponta nevében a judemerájjal szövetkezve csúfosan elbánjanak Szilágyival. Történik ez olyan körülmények között, hogy a titkosszolgálatokat Székelyföldön az ortodox egyház van hívatva behelyettesíteni! Tehát az államelnöki választások első fordulójában Szilágyi az érvényben lévő udmr és psd közötti paktum jóvoltából 0,5%-on teljesít, és akkor most nemde, következne a második fordulóbeli megmérettetés, amely Kelemenéknek hangsúlyosan is kifejezett vágyálmi javallatai ellenére, végül Johannis nagyarányú székelyföldi győzelmét fogják majd elhozni. Történik majd mindez, olyan körülmények között, hogy a PNL-s szavazókörzeti bizottsági tagok az eddiginél jóval nagyobb éberséget fognak felmutatni a székelyföldi szavazatok összeszámlálásakor. És akkor mikor megjelenik majd a központi sajtóban is kimutatás Johannis székelyföldi lehengerlő választási sikeréről, mit is fog majd nekünk szövegelni ugyanaz a Ponta-val paktumozó kedvű olcsójános Kelemenünk? És egyáltalán kellene is neki mondania számunkra bármit is, hiszen, amint urasága kilépett Ponta ukázaiból, többé már nem is létezik! És jól vigyázzunk, mert itt nem arról szavazunk majd, hogy mily töketlen irányunkba johannis vagy, hogy mennyire kevésbé az, hanem annál is inkább arról szól ez a játszma, hogy jelek szerint az unió is megelégelte a jelen oláh államban dúló közpénzrablási zsiványállapotokat, és ezért Big Brotther ezennel döntő lépésre szánta el magát! Azaz mindez az elkezdett leválási folyamat meg fog történni nélkülünk is. És ha már mi is tehetünk azért, hogy jelenlegi rajtunk élősködni hajlamos közpénz tolvajaink számát hirtelenjében harmadára lecsökkentsük, miért is ne tennénk ekként, ugyanis abból, hogy Kelemenék rendületlenül továbbfényezhetik majd Ponta hátsóját, ebből sok öröm nem igen származott ez idáig sem, és előreláthatóan az elkövetkezőkben sem lesz okunk szökdösni a ránk törő gyönyörűségtől tehetetlen töketlenjeink politikai alakításai láttán!
Ellensúly
2014. november 06. 16:26
Kivételesen egyetértek az egyébként nemzetáruló RMDSZ-szel. Johannis nem lehet megoldás. A nevét most már Iohannisnak író politikus nagyon pedálozik, hogy megfeleljen a nemzetiszocialista szellemiségű román társadalomnak. Alig volt megnyilvánulása az elmúlt időszakban, hogy ne foglalt volna állást az autonómiával szemben, és kijelentette, hogy az egységes román nemzetállam híve. Emellett ilyeneket volt képes nyilatkozni: „Ha 2014 Romániájáról beszélünk, nem hiszem, hogy valaha valakitől is azt hallották, hogy diszkriminációt alkalmaztak vele szemben azért, mert nem egy bizonyos etnikumhoz tartozott”; „Románia a kisebbségi kérdést jól oldotta meg”. Johannis megválasztása talán rosszabb lenne, mint a nyíltabban soviniszta Pontáé. Ha ugyanis egy német lenne az államfő, sok ember azt gondolná, hogy Romániában minden rendben. Johannis lenne az európai mintás pántlika Románia nemzetiszocialista bunkósbotján. (A recept egyébként nem új, emlékezzünk csak, hogy Jean-Marie Le Pennek is volt sötét bőrű embere a pártjában, az arab államokban is előfordul, hogy mutatóba pozícióba helyeznek egy más felekezetű embert.)
zoles
2014. november 06. 15:39
Szemétládák vagytok Kelemen Hunoról kezdve Markóig! Mindig is az oláh kommunistákat szolgáltáltok!
polnemkor
2014. november 06. 15:35
Gusztustalanul sunyi. Vagy sunyin gusztustalan. Nem tudom eldönteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!