Románia: a király javára mondana le Victor Ponta?

2014. október 20. 12:07

Elnöki mandátuma idején, akár 2016 előtt népszavazást írna ki Victor Ponta jelenlegi román kormányfő, elnökjelölt az államformáról. Az elnökjelölt kormányfő úgy látja: a lakosság többsége jelenleg köztársaságpárti, ám az elmúlt évtizedekben a monarchia is vonzóbbá vált.

2014. október 20. 12:07

A következő években nem csupán vitázni, hanem dönteni is kellene az ország államformájáról – jelentette ki Victor Ponta román kormányfő és elnökjelölt a România TV-ben a Főtér tudósítása szerint.

Ponta úgy látja: a lakosság többsége jelenleg köztársaságpárti, ám az elmúlt évtizedekben a monarchia is vonzóbbá vált.

A román miniszterelnök arra a kérdésre válaszolva mondta mindezt, hogy milyen esetben mondana le az államfői tisztségről, ha ő lesz Románia elnöke.
 
Románia utolsó királya, a Hohenzollern-Sigmaringen házból való, 93 éves Mihály király jelenleg Svájcban él. 1948-ban fosztották meg trónjáról, akkor távozott az országból.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asszem
2014. október 20. 19:55
Ponta-val súlyos gondok vannak. Először elkapták azzal az oláh miniszterelnököt, hogy a doktori címe megszerzésekor plagizált, teljes fejezeteket vett át doktori disszertációja összeállításakor mások tudományos munkáiból, a doktori diplomát kibocsátó bukaresti egyetem visszavonta az illető titulust, de a bíróságok az ügyben elindult eljárások során mégis Ponta javára döntöttek. Annak előtte 2002-ben egy temesvári Panait nevű ügyész felesége megvádolta ugyanazt a Ponta-t azzal, hogy egy munkaköri nézeteltérés megvitatása során Ponta nevű kilökte a kilencedik emeletről a Panait ügyészt, akinek felesége szerint az volt az ügyész utolsó szavai, hogy:”- Ez a gazember Ponta ölt meg engem…”- a többit már tudta befejezni, ugyanis az ügyész ezután komába esett. Aztán most Basescu jelenlegi államelnök előjött az ő saját adujával: leleplezte Ponta-t, mint az oláh titkosszolgálatok ügynökét, ami egyben azt is jelenti, hogy az érvényben lévő törvények értelmében Ponta-nak nem lenne joga jelöltetni magát az elkövetkező államfői megmérettetéseken. De Ponta jelenleg tagad, viszont ahhoz, hogy a valóság kiderüljön, föltétlen szükség lenne arra, hogy a bíróságok feloldják a Ponta titkosszolgálat múltjának a titkosítását, amely hivatalos procedúra ugyancsak még egynéhány évbe belekerülne. És van más is: tavaly Ponta nagyon felidegesítette Soros bátyánkat, azzal, hogy Verespatakon bányanyitási engedélyt bocsátott ki Soros Benny Steinmetz nevű üzleti ellenlábasának. Amiből következik az, hogy ez évben a liberálisok Klaus Johannis nevű nagyszebeni német ajkú polgármestert indítják az idei novemberben sorra kerülő államfői megmérettetéseken. Ami meg egyben jelentheti azt, hogy a háttérben ügyködő Soros ismét miniszterelnök megbuktatásra készül, de most már az államfői posztért folyó harcban tart majd be Ponta-nak a londoni magyar tőzsdemegkeresztelő király. Meg közben ebben a Johannis féle államfői posztért való indulásban az is benne van, hogy Sorosék az elért választási eredmények függvényében, az esetben,ha Johannis tegyük fel, jól teljesít majd az illető novemberi választásokon, az esetben az is meglehet, hogy kis Sorosi segédlettel Erdély el fog menni egy hosszabb vakációra a végletekig korrupt oláh előemberi nyomortanyáról. Nos, ehhez a helyzethez jön hozzá kelemen Hunorka töketlensége, aki gyertyát akar tartani továbbra is a Ponta féle nyomrpolitizáláshoz! Miközben Székelyföld antimonizálása kezd átbukni a viccszféra világában, Erdély közben máris venné a batyuját, hogy mihamarabb továbbálljon, hogy hadd játsszon Ponta- is királyosdit, akivel akar az óromániai Regátban… Hát igen Kelemen megint az események mögött kullog néhány körrel, mintha liberális töketlensége soha nem is lenne józan!
Laikus érdeklődő
2014. október 20. 17:19
Mihály király tiszteletére hallgassuk meg együtt a dalmát himnuszt: http://www.youtube.com/watch?v=jNhfwa_v7Dk
mantelman
2014. október 20. 12:50
bezzeg, ha ilyesmi hazánkban történne, a libsi-cionistáink ajvékolnának, mint a fába szorult...
3M..
2014. október 20. 12:26
Románia egy 150 éves műállam. Magyarország egy 1000 éves harcba edződött kultúrnép. Sajnálatos hogy a Románok már ebben is előttünk járnak. Mi pedig csak az események után kullogunk. Magyarország jogos, történelmi államformája Kirányság. Vissza kell térnünk, eleink örökségéhez. Magyar Királyság az országunk valódi neve. Élén Magyarország kormányzójával. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!