Menekültügy: az ENSZ figyelmeztette Spanyolországot

2014. október 21. 09:24

A múlt héten több bevándorló megsérült a Marokkóba ékelődő spanyol exklávé, Mellila határán a durva rendőri fellépés miatt.

2014. október 21. 09:24

Az ENSZ figyelmeztette a spanyol kormányt. A nemzetközi szervezet elismeri az államok jogát határaik védelmére, de ezt erőszak nélkül, az emberi jogok tiszteletben tartásával kell tenniük.

Ha a bevándorlók megérkeznek Mellilába, akkor a menekültügyi eljárás lezárultáig nem toloncolhatják őket vissza Afrikába. Éppen ezért a határon hét méter magas falat állítottak fel, és a rendőrök igyekeznek megakadályozni a határsértéseket.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2014. október 21. 17:39
"A nemzetközi szervezet elismeri az államok jogát határaik védelmére, de ezt erőszak nélkül, az emberi jogok tiszteletben tartásával kell tenniük." Es megis hogy gondoljatok ezt kivitelezni olyanokkal szemben akik torvenyt sertve, eroszakosan akarnak behatolni valahova? Ez ugyanaz a baromsag pepitaban, hogy nem banthatom a betorot, csak kulturalt hangon felszolithatom a torvenyserto cselekedet beszuntetesere.
Akitlosz
2014. október 21. 17:38
Hogyan lehet erőszak nélkül megoldani az erőszakos illegális határátlépők problémáját kedves ENSZ?
Akitlosz
2014. október 21. 17:36
Mégis mit kellene tenniük a spanyoloknak? Jogtalan behatolók támadják az országukat. Szép szóval nem lehet megakadályozni az illegális határátlépésüket. A már itt lévőket is vissza kellene toloncolni a származási országukba, ha az békés ország.
Senye Péter
2014. október 21. 15:30
Hogy fog véget érni Európa és az USA bevándorlási versenyfutása? Ide több afrikai, vagy oda több mexikói érkezik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!