Európát fenyegeti Zsirinovszkij

2014. szeptember 14. 15:43

„Olyan balhét keltünk, a La Manche-csatorna partján is, hogy nem lesz nyugtotok a 21. század közepéig” – nyilatkozta Vlagyimir Zsirinovszkij. Egész Európát megfenyegette a szélsőjobboldali, ultranacionalista orosz Liberális Demokrata Párt vezetője és egyben az orosz parlamenti alsóház, a duma alelnöke a TVN24 lengyel hírtelevízió vasárnapi beszámolója szerint.

2014. szeptember 14. 15:43

Zsirinovszkij több televíziós stáb kamerái előtt nyilatkozott arról, hogy fiával együtt rákerült az EU-tagállamok területére történő beutazási tilalommal, illetve ottani bankbetéteik befagyasztásával sújtott személyek listájára. A politikus a célokkal ellentétes hatásúnak minősítette az újabb uniós szankciókat. Mint mondta, Oroszország ettől csak „haragosabb és keményebb” lesz. „Olyan balhét keltünk, a La Manche-csatorna partján is, hogy nem lesz nyugtotok a 21. század közepéig” – nyilatkozta a populista kijelentéseiről ismert Zsirinovszkij, hozzátéve, hogy a maga részéről örül a „rothadó Európába” való beutazási tilalomnak.

A szélsőséges politikus azzal vádolta meg Európát, hogy konfliktusokat kelt Oroszországgal. Az ottani piac megszerzése miatt először az 1917-es októberi forradalmat készítette elő, utána a Szovjetuniót buktatta meg. „Most pedig tönkreteszitek ezt a piacot” – folytatta, s egyebek között Oroszország feletti repülési tilalommal fenyegetőzött.

A TVN24 újságírójának láttán Zsirinovszkij hosszabb fejtegetésbe kezdett Lengyelországról, melyet a második világháború fő kiváltójának minősített. „A lengyel politika nélkül nem lenne hitleri Németország” – tette hozzá. A szankciókkal kapcsolatban azt mondta az orosz politikus, hogy Lengyelország lesz azoknak a legnagyobb vesztese. Egyben azt tanácsolta, az ország lépjen ki az Európai Unióból és a NATO-ból, csatlakozzon Oroszországhoz és az orosz nyelvet tegye második hivatalos nyelvévé. Zsirinovszkij azzal fenyegette meg Lengyelországot, hogy a „nagy háború” kitörése esetén semmi sem marad belőle, mert azon országok egyike, ahol – mint mondta – NATO-támaszpontok vannak. Teljesen elégetjük ezeket az országokat – mondta, a balti országokat is megemlítve. Mindenesetre megnyugtatóan hozzátette: „szeretjük Lengyelországot, nem kívánjuk vesztét”.

Zsirinovszkij már augusztus közepén is hasonlóképpen nyilatkozott Lengyelországról a Rosszija 24 orosz állami hírtelevíziónak, azt mondván, hogy ha kitörne egy háborús konfliktus Oroszország és a nyugati országok között, Lengyelországot és a balti államokat Oroszország lesöpörné a Föld színéről. A lengyel hírelemzők többsége ezt akkor provokációnak minősítette, ugyanakkor a sajtó felhívta a figyelmet arra, hogy Zsirinovszkij politikailag kényes esetekben időnként a Kreml nem hivatalos szócsöve.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. szeptember 14. 21:02
Egy olyan nagy országban nem csoda, hogy egy ilyen klinikai esetnek is van pár százezer idióta szavazója, de nálunk hogy' juthatott be a parlamentbe a féleszű?
Akitlosz
2014. szeptember 14. 20:56
Ha több televíziós stáb is ott volt, akkor hogyhogy nincsen róla film?
antioxi
2014. szeptember 14. 19:55
Nem függetlenül Zsirinovszkijtól: Egy Oroszország és az atlanti országok közötti nagy háború szörnyű pusztitást okozna sok emberi áldozattal. Elsősorban a sűrűn lakott európai országok károsodnának, Oroszország kevésbé. Isten adja, hogy ne legyen ilyen (semmilyen) háború! (A 2. vil. háború túl messze van, az amerikai fegyverzet gyártóknak pedig ismét háborúra van szüksége. Igy tudja az USA a saját munkanélküliségét alacsony szinten tartani. Ráadásul a cionisták is készülődnek...)
berzsian56
2014. szeptember 14. 18:03
Ha a zsidó hülye ,akkor nagyon hülye. Ez Zsirinovszkijra kétszeresen igaz. Ez az ember zsír hülye. Nem lenne szabad megszólalnia, mert csak ostobaságokat beszél, és a politikusok a pokolba kívánják,mert a felelőtlen kijelntéseit a nyugati sajtó orosz véleményként tálalja, és így az ő malmukra hajtja a vizet. Ideje lenne megszabadulni az ilyen elszabdult cséphadaróktól. Ez a fickó az orosz Gyurcsány, csak még a Feritől is jobban be van csavarodva önmagába. Szerencsére az ő kijelentéseit már sehol nem veszik komolyan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!