Ebola: Sierra Leone is kéri a Zmappot

2014. augusztus 13. 09:34

Libéria után az ebola-járvánnyal szintén súlyosan érintett Sierra Leone is kér a Zmapp elnevezésű amerikai kísérleti gyógyszerből. Közben Kanada is terjesztené a saját fejlesztésű ebola-gyógyszerét, már tárgyalnak erről a WHO-val.

2014. augusztus 13. 09:34

Az ebola-járvány súlyosságára tekintettel a WHO a minap rábólintott a kísérleti gyógyszerek alkalmazására, és Libéria már kapott is egy szállítmányt a Zmapp elnevezésű amerikai gyógyszerből. Most Sierra Leone is kért a szerből, de nem biztos hogy kap, mert a gyógyszergyártó cég a meglévő készletét már odaígérte „egy nyugat-afrikai országnak”.

Közben Kanada is terjesztené saját fejlesztésű ebola-gyógyszerét, erről már meg is kezdték a tárgyalásokat a WHO-val. Ugyanakkor jelenleg csak kis készlettel rendelkeznek és legalább 4-6 hónapba telik, mire nagyobb mennyiséget le tudnak gyártani belőle.

A járvány Nigériában is terjed, az országban háromra emelkedett a halottak száma, a kormány szükségállapotot hirdetett és elrendelte egy 2,7 milliárd forintnak megfelelő értékű rendkívüli segélyalap elkülönítését. Összesen már több mint ezren haltak meg az ebola-járványban – foglalja össze a Magyar Nemzet.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Legális, jövedéki term. marihuánát!
2014. augusztus 13. 10:05
egyszerűen karanténba kell tenni fekete-afrikát: lezárni a Száhel északi határa mentén és D-Afrika határa mentén (a feketéket pedig visszazavarni onnan északra) a fehérek, arabok, ázsiaiak pedig vonuljanak ki teljesen fekete-afrikából segélyező és gazdasági tevékenységeikkel is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!