Németország-Argentína döntő lesz a foci vb-n

2014. július 10. 08:30

Sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem esett gól az Argentína-Hollandia elődöntőn a labdarúgó világbajnokságon, de végül tizenegyesekkel a dél-amerikai csapat jutott be a vasárnapi fináléba, ahol a brazilokra megalázó vereséget mérő Németország lesz az ellenfele.

2014. július 10. 08:30

Az argentin válogatott 0-0-s végeredményt követően büntetőkkel nyert a holland csapat ellen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság második, szerdai elődöntőjében, így vasárnap a vb-címért mérkőzhet a németekkel.

A szinte helyzet nélküli 120 percet követően a büntetőpárbajban a hollandok részéről Ron Vlaar és Wesley Sneijder hibázott, míg az argentinok minden 11-esüket értékesítették.

Az 1978-ban és 1986-ban is vb-győztes argentinok - akik még soha nem kaptak ki vb-elődöntőben - 1990 után játszhatnak újra világbajnoki döntőt. Akkor az olaszországi torna római fináléjában éppen a németektől kaptak ki.

Argentína-Hollandia 0-0 - büntetőkkel: 4-2

A kedden játszott másik elődöntőben:

Németország-Brazília 7-1 (5-0)

 

A vb további programja:

szombat:

a 3. helyért: Brazília-Hollandia, Brazíliaváros 22.00

vasárnap:

döntő: Németország-Argentína, Rio de Janeiro 21.00

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2014. július 10. 17:01
Hajrá Németország!
Bos0n
2014. július 10. 13:10
A németek csak 2:1-re tudtak győzni a kutyaütő amerikaiak ellen. Majd igyekeznek Messit lerúgni, mert akkor az argentinok játékereje 30%-al leesik. Én csak Messinek drukkolok. És élvezni fogom, ha összekúszálja a németek lábait.
Apáczai
2014. július 10. 10:48
A labdarúgás, és annak interpretálása, kommentálása egy totális világháború leképezése. Amikor pl. itt vagy a lelátókon egy szurkoló kifejezi az eredmény alakulásával kapcsolatos elvárásait, az eredményeket minősíti, akkor abba beleszövi a másikkal szembeni rokon- vagy ellenszenvét. Még nem láttam olyan tótokat vagy románokat, akik a magyaroknak szurkoltak volna. nem találkoztam olyan zsidókkal, akik a németeket biztatták volna a sportban. Vagy olyan palesztint sem, aki az USA-nak drukkol. Ha pedig elfogadjuk, hogy a sportteljesítmény nemzeteket minősítő eredmény vagy kudarc, akkor néhány nemzet messze értékesebb, eredményesebb azoknál, akik egyéb területen fölé kerekednek. Erre több "fejlődő" ország csapata nyújt igazoló példát.
egysegelem
2014. július 10. 10:11
Legutobbi vb-n sima negyest kaptak az argentinok a nemetektol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!