Végleges: nem lesz ciános aranybánya Verespatakon

2014. június 03. 16:53

A román szenátus után a képviselőház is elutasította a verespataki aranybánya-beruházást lehetővé tévő törvényjavaslatot.

2014. június 03. 16:53

Tavaly augusztusban nyújtotta be az akkori szociálliberális kormány a verespataki aranybánya-beruházást lehetővé tévő jogszabálytervezetet. A dokumentum novemberben került a szenátus elé, amely elutasította a javaslatot. Most hasonló tartalmú döntést hozott a román képviselőház is, így a beruházás véglegesen meghiúsult – írja a Magyar Nemzet.

Decemberben egyébként megbukott az általános bányatörvény javaslata is, amely a verespataki jogszabálytervezet több elemét is tartalmazta.

A kanadai főrészvényes május elején már perrel fenyegette a román államot, amiért eddig nem épült meg a bánya, Victor Ponta akkor úgy reagált: Romániának nem a kártérítés fizetése az érdeke, hanem, hogy bányajáradékot kapjon.

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. június 03. 20:18
Hanem milyen aranybánya lesz Verespatakon, ha nem ciános? Arzénos aranybánya?
mbenedek
2014. június 03. 19:09
Aki erre a hírre "dislike"-ot nyomott, azt kérem, magyarázza el miért tette. Nem kötözködöm, csak nem értem.
békalepcse
2014. június 03. 18:02
Na végre a bocskoros parasztjai is megértik, ez az üzlet nem jár nekik haszonnal, csak végtelen kárral.
individualista
2014. június 03. 17:37
Na akkor ma este nagy bulit csapnak a tiszai halak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!