A spanyol király beszólt Hugo Cháveznek

2014. június 02. 15:44

I. János Károly Hugo Chávezhez intézett 2007-es szavai azóta szállóigévé váltak.

2014. június 02. 15:44

Az ibero-amerikai országok csúcstalálkozón, 2007-ben, Chilében José Luis Zapatero munkáspárti spanyol miniszterelnök beszéde közben Hugo Chávez akkori venezuelai elnök folyamatosan félbeszakította a szónokot, s többek közt fasisztának nevezte a korábbi, néppárti spanyol miniszterelnököt, José María Aznart. Zapatero diplomatikusan igyekezett leállítani Chávezt, azzal felelt: ő ugyan meglehetősen más nézeteket vall, mint Aznar, de „Aznart demokratikusan választotta meg a spanyol nép, amelynek legitim képviselője volt”

 
Chávez azonban tovább szidalmazza Aznart, mire egyszer csak a sodrából kihozott spanyol király, a most lemondott I. János Károly odafordult a venezuelai elnökhöz, és rászólt: „Porqué no te callas?”, amit úgy lehetne  lefordítani magyarra, hogy „miért nem fogod már be?”
 
Az eset után igencsak megugrott az addig is kedvelt János Károly elismertsége, a királyi beszólásból pedig szállóige lett.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2014. június 02. 22:19
" Madridban köztársaságért tüntetnek Hétfőn lemondott fia javára János Károly spanyol király, de a fővárosban sokan vannak, akik szerint az egész monarchia menjen a vérbe. Úgyhogy most tüntetnek, és olyan zseniális szlogeneket kiabálnak, mint például “Borbónes, a los tiburones”, ami magyarul ugyan nem rímel, de azt jelenti, hogy dobják a királyi családot a cápák közé." Kezdodik.
egysegelem
2014. június 02. 21:40
Az egesz kiralyosi bohockodas, nem adok szaz evet es max Nagy Britanniaban lesz kiraly a tobbi helyen felszamoljak, mert ertelmetlen, a briteknek is csak a turizmus miatt marad, mint turistalatvanyossag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!