Újabb harcok Kelet-Ukrajnában

2014. május 15. 07:26

Harcok bontakoztak ki szerda este ukrán katonák és fegyveres szakadárok között a kelet-ukrajnai Kramatorszk közelében, Sztarovarvarivka falunál. Sebesültek vannak, de senki nem halt meg. Valószínűleg azon a fegyveres csoporton ütöttek rajta, amely kedden megtámadott egy katonai menetoszlopot és megölt hat ukrán katonát.

2014. május 15. 07:26

Harcok bontakoztak ki szerda este ukrán katonák és fegyveres szakadárok között a kelet-ukrajnai Kramatorszk közelében – jelentette a kijevi média az ukrán védelmi minisztériumra hivatkozva. Az összetűzésben ukrán katonák sebesültek meg, de nem esett el senki. A harcok a Kramatorszktól 30 kilométerre fekvő Sztarovarvarivka falunál robbantak ki.

A terrorellenes műveletben részt vevő katonák egy erdőben megbúvó fegyveres osztagot próbálnak felszámolni. A hadsereg nagy erőket vezényelt a helyszínre, helikopterek köröznek a falu felett – jelentette az UNIAN hírügynökség. A jelentés szerint valószínű, hogy annak a fegyveres csoportnak a megsemmisítése zajlik, amely kedden Kramatorszk közelében rajtaütött egy katonai menetoszlopon, és megölt hat ukrán deszantos katonát.

Az UNIAN idézte csütörtökre virradóra Andrij Parubijt, a nemzetbiztonsági tanács elnökét, aki szerint a keddi támadás fordulópontot jelent, és ezután a terrorellenes műveletben részt vevő katonák „sokkal keményebben” fognak fellépni azokkal szemben, akik fegyverrel a kezükben gyilkolják a békés polgárokat és az ukrán katonákat. Arra figyelmeztetett, hogy mindenki, aki fegyvert fogott, bűnözővé vált, és ez vonatkozik azokra az orosz „terroristákra” is, akik fegyverrel érkeztek Ukrajnába.

Mikola Hosovszkij, az ukrán főügyészség illetékese közölte az 5 Kanal tévécsatornának adott nyilatkozatában, hogy a Donyeck-medencében eddig 78 ember öltek meg a „terroristák” kezébe kerülő fegyverekkel, és 125 túszejtés történt. Luhanszk megyében a szakadárok több mint kétezer lőfegyvert zsákmányoltak, és – mint mondta – „elkezdték aktívan használni” őket.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. május 15. 18:36
Alakul Ukrajna jól megérdemelt Trianonja! http://static.origos.hu/s/img/i/1403/20140324ukrajna-felosztasa-egy-lengyel-televizio.jpg?w=666&h=444 Az embereket pedig csak az ukrán katonák ölik, az oroszok nem. Emberek alatt a civilek értendőek nem pedig a puccsista hatalmat támogató reguláris ukrán megszálló erők. Ukrán katonák fegyvertelen civileket gyilkolásznak, lásd ezt a videót már ha elmúltál 18 éves és bírod az ilyen látványt! https://www.youtube.com/watch?v=uk8K4-xQusY
oskar
2014. május 15. 10:46
A legtisztábbak ebben az ukrajnai eseményekben a mostani "szakadárok". Ők nem oligarchák mint a mostani puccsal hatalomra jutott kijevi vezetők Turcsinov, Jacenyuk, Timosenko.stb. Kérdés, hogy Putyin segít-e nekik??? Vagy engedi leverni őket????
Csigorin
2014. május 15. 08:55
Ennyi, csak nem birt nyugodni a kijevi junta polgarhaboru nelkul...
Dragitenovic
2014. május 15. 08:05
Ezt mashonnan idezem de szerintem is ez az alapja mindennek a NATO tul kozel mereszkedett ugy ,hogy az oroszokat szamba sem vette mint ha nem is lennenek a vilagon ezzel megsertve oket! "Lavrov kijelentette, hogy a jelenlegi ukrajnai válság "magvait" a NATO 2008 áprilisában megtartott bukaresti csúcstalálkozóján "vetették el", amikor a szövetség vezetői állást foglaltak Grúzia és Ukrajna NATO-tagsága mellett. Lavrov szerint Miheil Szaakasvili akkori grúz elnök ennek az állásfoglalásnak az alapján érezte feljogosítva magát arra, hogy erőszakkal oldja meg Dél-Oszétia szakadár grúz régió problémáját és megtámadja azt". Az oroszok se mennek Kanadaba vagy mexikoba hepajkodni mert nem az o teruletuk es nem akarnak provokalni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!