Ismét Erdélyben Károly herceg

2014. május 27. 21:18

Ismét Erdélybe látogatott az angol trónörökös, Károly herceg. A herceg magánlátogatásra érkezett Romániába, ahol megtekinti a birtokait, és Miklósvárra látogat el.

2014. május 27. 21:18

Ismét erdélyi magánlátogatásra érkezett Károly herceg – közölte a Mediafax hírügynökség. A brit trónörökös magánrepülője kedden a kora délutáni órákban szállt le a marosvásárhelyi repülőtéren. Károly herceg előbb a Brassó megyei Szászfehéregyházára (Viscri) utazott, ahol szemügyre vette a tulajdonában levő falusi házat, majd estére a székelyföldi Miklósvárra érkezett, ahol Kálnoky Tibor gróf rezidenciáján éjszakázik. 

A Mediafax tudni véli, hogy a herceg szerdán Zalánpatakra (Valea Zalanului) megy, ahol egy több falusi házból álló épületegyüttessel rendelkezik. Károly herceg székelyföldi birtokán erdélyi fekete kopasznyakú tyúkokat és mangalicákat nevelnek.

A herceg visszajáró vendégnek számít Romániában. Legutóbb tavaly júniusban járt Erdélyben, majd pár napos zalánpataki pihenő után Bukarestben találkozott Victor Ponta miniszterelnökkel és Traian Basescu államfővel. A herceg többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amelyet szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni. 

A brit királyi család erdélyi magyar gyökerekkel is rendelkezik: II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey-kastélyban nevelkedett.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2014. május 27. 21:36
Egy gyakorlatias kérdés: és ez miért jó nekünk. ( a nemzetközi tekintélyünk, a lobbizás, blablabla nem érdekel) Miért jó ez nekünk? Erre vagyok kíváncsi.
bsandor
2014. május 27. 21:26
bár venné meg,inkább hülye angol monarchia mint román köztársaság
3M..
2014. május 27. 21:26
Majd ha magyarázatot ad Oroszország elnökének, akkor lépjen az engedélyünkkel magyar földre. Addig érje be Indiával. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!