Be kell vonni a székely zászlót Sepsiszentgyörgy központjából

2014. április 28. 15:38

Be kell vonni a hatalmas székely zászlót Sepsiszentgyörgyön. A Magyar Polgári Párt a 2013-as trianoni megemlékezések keretében húzta fel a lobogót a városközpontban. A Kovászna megyei bíróság elmarasztaló ítélete elleni fellebbezést pedig most elutasította a brassói bíróság, így a zászló sorsa megpecsételődött.

2014. április 28. 15:38

 Jogerős bírósági ítélet szerint be kell vonni a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkból az óriási székely zászlót. A brassói táblabíróság április 24-én elutasította Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester fellebbezést a Kovászna megyei törvényszék ítélete ellen – írja a maszol.ro.

 
A törvényszék tavaly decemberben fogadta el a prefektúra kérését, és kötelezte az elöljárót, hogy távolítsa el a székely zászlót a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkból. Mivel a brassói táblabíróság elutasította a polgármester fellebbezését az ítélet véglegesnek tekinthető, így kötelezi Antal Árpád polgármestert, hogy levetesse a központi parkban lévő kétméteres székely zászlót.
 
Mint arról beszámoltunk, 2013. június 4-én, a trianoni megemlékezések keretében a Magyar Polgári Párt húzta fel a városközpontban az óriási székely zászlót. Ezt követően a Kovászna, Hargita és Maros megyei Civilek Fóruma a prefektúrához intézet levélben kérte a lobogó eltávolítását, és kifejtették: nem törvényesíti székely zászló kihelyezését az, hogy a kezdeményezők kiváltották az építkezési engedélyt és kifizették a területfoglalási illetéket.
 
Kovászna megye akkori prefektusa, Dumitru Marinescu kifejtette: a törvény nem tiltja a kisebbségeknek, hogy köztéren használják nemzeti szimbólumaikat, de csak ünnepségek alkalmával tehetik ezt meg.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2014. április 28. 16:30
Érdekes ott a románok a székely zászlónkat basztatják, itt meg - a kik is - a német megszállási emlékművünket.
rojtos
2014. április 28. 15:50
"Be kell vonni a székely zászlót Sepsiszentgyörgy központjából" E nemes gesztust, a megértő hozzáállást a többségi nemzet részéről, fel kellene írni í kémény belsejébe. A többiek mellé....
luga
2014. április 28. 15:46
Pitiáner banda. Akkor is székelyek laknak ott, ha nem tűrik, csak a román zászlót.
Antigoné
2014. április 28. 15:46
Nem változnak ezek a románok egy fikarcnyit sem, hiába az "európai" máz. Újra ki kell tenni a zászlót, aztán jogászkodjanak megint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!