Az RMDSZ belép a román Ponta-kormányba

2014. március 03. 13:48

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség egy miniszterelnök-helyettesi tisztséget, valamint a környezetvédelmi és a kulturális miniszteri posztot fogja betölteni a román kormányban.

2014. március 03. 13:48

Belép a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a román kormányba, amelyben egy miniszterelnök-helyettesi tisztséget, valamint a környezetvédelmi és a kulturális miniszteri posztot fogja betölteni – jelentette be hétfőn Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

A miniszterelnök-helyettesi és a kulturális miniszteri poszt várományosa Kelemen Hunor, a környezetvédelmi szaktárca élére Korodi Attilát javasolta a magyar szervezet. Mindkét politikus vezette már a szóban forgó tárcákat Emil Boc kormánya idején. Kelemen Hunor közölte még, hogy az RMDSZ-nek 14 államtitkára lesz.

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2014. március 04. 03:02
A Securitate magyar tagozata 1990 elején párttá alakult. Szomorú ez...nagyon szomorú! Most éppen mentőkötelet dobnak ennek a mocsoknak. No comment!
Akitlosz
2014. március 03. 22:47
Cserében Székelyföld csatlakozik Magyarországhoz. Vagy autonómiát kap. Vagy semmit. Esetleg ez utóbbi.
1120
2014. március 03. 19:11
Székely autonómia, mint feltétel? Nemzetáruló banda...
Türelem
2014. március 03. 18:02
Sajnos a romániai magyarságnak nincs egy igazi nemzeti pártja, az RMDSZ vezetése mindig is csak a saját egzisztenciája építésében volt érdekelt. A magyar nemzeti érdekeket mindig elárulta a különböző paktumok keretében. Ha nemzeti lenne, akkor már legalább olyan mértékben artikulálná a magyar érdekeket, mint teszik a baszkok. Csak a bársonyszék érdekli őket, s ezt jól tudják róluk a román politikusok. Az RMDSZ vezetésének mindig megvolt az árfolyama. Én csak az ottani magyarságot nem értem, miért nem zavarták már el őket? A legfontosabb kérdést ugyanis, az autonómiát soha sem képviselték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!