Biztonsági készültség Szocsiban

2014. január 07. 10:26

Egy hónappal a téli olimpia kezdete előtt harckészültségbe helyezték a biztonsági erőket Szocsiban, miután Volgográdban az elmúlt időszakban többször is robbantottak öngyilkos merénylők.

2014. január 07. 10:26

Az Oroszország Fekete-tengeri szakaszánál elterülő üdülővárosban keddtől példátlan biztonsági intézkedéseket léptettek életbe. Minden létesítményre fokozottan ügyelnek, működésbe lépett a műholdas figyelőrendszer, és az olimpia biztonságát érintő valamennyi kérdésben a legfelső szinten döntenek – közölte Vlagyimir Pucskov, a rendkívüli helyzetek minisztere.

Doku Umarov csecsen hadúr tavaly nyáron arra szólította fel a kaukázusi lázadókat, hogy tegyenek meg mindent a szocsi olimpia meghiúsításáért. 2013. december 29-én és 30-án Volgográdban feltételezhetően az észak-kaukázusi fegyveresek közül való öngyilkos merénylők robbantottak. A terrorakciók 34 ember életét oltották ki, mintegy 70-en megsebesültek.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2014. január 07. 10:48
A NOB egy kicsit odafigyelhetne, hogy kiknek ad olimpiat. Velemiert rossz eloerzetem van, lesz ott balhe, nem keves, minden iranybol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!