Verespatak: felásták a román parlament előtti teret a Greenpeace aktivistái

2013. december 09. 11:15

Greenpeace-aktivisták jelképesen bányaterületté nyilvánították a román parlament előtti füves részt, és elkezdtek árkot ásni, így tiltakozva a verespataki aranybánya-beruházás ellen. A csendőrség elvitte a demonstrálókat, köztük magyar aktivistákat is.

2013. december 09. 11:15

Mintegy 40 Greenpeace-aktivista hatolt be csákányokkal felszerelkezve hétfőn a román parlament előtti gyepes részre, és a verespataki aranybánya-beruházás ellen tüntetett.

Az aktivisták a román bányatörvény módosítása, valamint a verespataki bányaberuházást elősegítő jogszabálytervezet ellen is tiltakoztak, amelyek jelenleg a román parlament asztalán vannak.

Az összesen tíz országból összegyűlt tüntetők „bányaterületté nyilvánították” a parlament előtti füves részt, és elkezdtek árkot ásni. A csendőrség rövid idő után elvezette őket, a tüntetők nem tanúsítottak ellenállást. A Greenpeace Magyarország tájékoztatása szerint elvitték az Origo operatőrét és hat magyar Greenpeace-aktivistát is.

 

Fotó: Greenpeace Romania

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!