Kiutasították Kanadából Szegedi Csanádot – egy zsidó közösségben adott volna elő

2013. december 10. 09:41

A Jobbik korábbi alelnökétől megtagadták a belépést a kanadai határon. Az első géppel vissza kellett térnie Budapestre, így elmaradt az előadása, amit egy Chabad-közösségben tartott volna.

2013. december 10. 09:41

Szegedi Csanád Montrealban, Westmount városrész Chabad közösségében adott volna elő hétfő este – írja a The Gazette. Az előadás azonban elmaradt, mivel a kanadai bevándorlási hivatal tisztségviselői nem engedték belépni az országba, a következő géppel vissza kellett térnie Budapestre. A körülbelül 200 fős hallgatóság kénytelen volt beérni egy videofelvétellel.

A Jobbik korábbi alelnökét meghívó Devorah Shanowitz szerint a bevándorlási hivatal indoklása homályos volt, de az kétségtelen, hogy számos embert felháborított Szegedi meghívása. Mint mondta, néhányan, akik nem szerették volna Szegedit Kanadában látni, beadvánnyal fordultak a bevándorlási hivatalhoz, miszerint semmi bizonyíték nincs rá, hogy felhagyott volna korábbi meggyőződéseivel. „Először azt mondták, csak ki akarják kérdezni, aztán azt, hogy nem engedik, hogy az országban maradjon. 7 órakor kezdődött volna a beszélgetés, de már egy órával azelőtt távoznia kellett, hogy mindenki megérkezett volna.” – mesélte Shanowitz. A szervező, aki a nagypapáját vesztette el a holokausztban, csalódott volt, mert úgy gondolja, Szegedi már új úton jár.

A Kanadai Állampolgársági és Bevándorlási Hivatal egyik tisztviselője azt ígérte, megvizsgálják, miért utasították ki Szegedit az országból, de csak akkor hozhatnak bármit nyilvánosságra az ügyről, ha Szegedi is hozzájárul.

 

 

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2013. december 19. 21:09
Hehe: http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/film-keszul-szegedi-megtereserol-1201347
S0ma
2013. december 10. 22:18
Érdekes.
ottapont
2013. december 10. 22:15
Miért nem megy el hipnotizőrnek ez a megtért fekete bárány? Micsoda szuggesztív tekintet, azannya! :D
Ouroboros
2013. december 10. 21:49
Ejj, Chani, két szék közt a földre. Így jár az, akinek nincsen saját identitása, csak a csoportidentitás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!