Verespatak: föld alá zárták magukat az aranybányát támogató bányászok

2013. szeptember 11. 17:54

Már második napja tüntet mintegy kétszáz vájár a verespataki ciántechnológiás aranybánya megnyitása mellett. Húsz bányász szerdán elbarikádozta magát a föld alatt: a hatóságok engedélyét követelik a bányanyitáshoz.

2013. szeptember 11. 17:54

Mintegy húsz bányász barikádozta el magát Verespatakon egy föld alatti tárnában szerdán azt követelve, hogy a hatóságok mielőbb engedélyezzék a verespataki aranybánya megnyitását.

Verespatakon szerdán összesen mintegy 200 vájár tüntetett már második napja. Azt kérték, hogy a parlament mielőbb fogadja el a verespataki törvénytervezetet, amely szükséges ahhoz, hogy a Gabriel Resources nevű kanadai vállalat elkezdhesse a nagyszabású ciántechnológiás aranykitermelést az erdélyi településen és környékén. 

A vájárok közül mintegy húszan az egyik aktív tárnában barikádozták el magukat, és egyebek között azt követelték, hogy Crin Antonescu, a román szenátus elnöke, valamint a parlamenti pártok küldöttségei látogassanak el a térségbe.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alaki
2013. szeptember 11. 19:37
Ezek az emberek felfoghatnák, hogy úgy is lapátra teszik őket ha kibányászták az aranyat. Ha most mennek el azzal tesznek valamit a környezetükért is.
Autofocus
2013. szeptember 11. 18:24
Ez egy földalatti mozgalom?
egysegelem
2013. szeptember 11. 18:24
Teljesen megertem oket, nekik ez az allasuk, a munkajuk, a megelhetesuk, az eletuk.
cutcopy
2013. szeptember 11. 18:07
Majd kibányásszák őket..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!