Erdélyi diákok Verespatakról

2013. szeptember 09. 12:03

„Ha valamit tönkreteszünk a természetben, az már vissza nem fog kerülni” – mondja egy diák a XIX. Diákönkormányzati Szabadegyetemen készült videóban.

2013. szeptember 09. 12:03

A XIX. Diákönkormányzati Szabadegyetem résztvevőit kérdezték Verespatakról. Van aki szerint borzalmas, van aki úgy érzi, őt nem érinti a téma. Egyesek szerint a módszerekkel van baj, mások szerint munka mindig lesz valahol, lehet munkát teremteni egészségesen is.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. szeptember 09. 19:53
Az arany jegygyűrű meg nyaklánc azért kellene mi?
békalepcse
2013. szeptember 09. 16:35
" mások szerint munka mindig lesz valahol, lehet munkát teremteni egészségesen is." Ez igaz lenne egy természetjogú társadalmi rendszerben, a kapitalizmusban nem! Ugyanis a kapitalizmus egy halálos kiszorító játék, a szolidaritás teljes hiányával. Ezen a technológiai szinten nincs mindenkinek munka! Akkor lenne ha kisközösségi gazdálkodás lenne és a most pénzbe kerülő szociális ellátást természetben lehetne adni és azt afféle közmunkaként öngondoskodhatná mindenki. Így pénzben átfuttatva a bankok járnak piszok jól. Ez a bányaszörny is csak a kapitalizmus keretei között létezhet, mert ha az összes járulékos költsége rárakódna, akkor eszébe sem jutna senkinek ilyen vállalkozás. Úgy lehetséges egyáltalán, hogy másokkal fizettetik meg a valódi (k)árát.
Fahrenheit 451
2013. szeptember 09. 15:01
http://mandiner.hu/cikk/20130908_szavoszt_vass_daniel_verespatak_eltunik_mint_ada_kaleh
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!