Antonescu szerint nem szabad támogatni a verespataki bányanyitást

2013. szeptember 09. 12:52

A kormányzó Szociálliberális Szövetség liberális társelnöke szerint nem lehet támogatni egy olyan – országos jelentőségű – projektet, amellyel szemben a társadalomban jelentős bizalmatlanság és gyanakvás fogalmazódott meg.

2013. szeptember 09. 12:52

A verespataki ciántechnológiás bányaprojekt és az azzal kapcsolatos törvénytervezet elutasítását javasolta hétfői sajtóértekezletén Crin Antonescu, szenátusi elnök, a Romániában kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL) liberális társelnöke, az USL államfőjelöltje. A politikus szerint nem lehet támogatni egy olyan – országos jelentőségű – projektet, amellyel szemben a társadalomban jelentős bizalmatlanság és gyanakvás fogalmazódott meg.

A román kormány augusztus 27-én törvénytervezetet terjesztett a parlament elé a verespataki beruházóval kötendő új megállapodásról, amely növelné az állam részesedését a majdani haszonból, és nemzeti fontosságú közhasznú projektnek nyilvánítaná a beruházást. Victor Ponta szociáldemokrata kormányfő is bejelentette: képviselőként a verespataki törvénytervezet ellen fog szavazni. 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2013. szeptember 09. 15:16
http://mandiner.hu/cikk/20130908_szavoszt_vass_daniel_verespatak_eltunik_mint_ada_kaleh
packó_
2013. szeptember 09. 14:43
Majd meggyőzik őket! :-) Generációk tanulhatnak, élhetnek a -hm- beruházási alkotmányos költségekből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!