Most már bizonyos, hogy bevetettek vegyi fegyvert Szíriában

2013. augusztus 25. 14:12

Rengeteg az idegméreg okozta tünetekkel kórházba kerülők száma, így bizonyos, hogy bevetettek vegyi fegyvert Szíriában.

2013. augusztus 25. 14:12

Továbbra is egymást vádolják a szíriai kormányerők és a felkelők azzal, hogy ellenfelük vegyi fegyvert vetett be a civil lakosság ellen. A néhány nappal ezelőtti gáztámadásban – független források szerint – 355-en haltak meg, köztük gyerekek.

Ha rövid idő alatt, ugyanonnan, nagyon sok beteg érkezik idegméreg okozta tünetekkel, ráadásul többen emiatt halnak meg, akkor egész biztos, hogy vegyi fegyvert használtak” – mondta az Orvosok Határok Nélkül (Médecins Sans Frontières – MSF) segélyszervezet elnöke, Mego Terzian.

A kormányerők szerint a lázadók használtak ideggázt. Ezt alátámasztandó az állami televízió bemutatta, hogy a szíriai hadsereg vegyi anyagokat talált a felkelők egyik bunkerében, Damaszkusz azon a külvárosban, ahol a támadás történt. Szombat délután a vegyületeket megmutatták az újságíróknak is, majd közölték, hogy biztonságos helyre szállították azokat.

Múlt hét vasárnap – több hónap várakozás után – érkeztek meg az ENSZ vegyifegyver-szakértői Damaszkuszba. Angela Kane, a nemzetközi szervezet leszerelési főképviselője pedig szombat reggel ment Szíriába, hogy elérje az ENSZ-szakértők beengedését a vegyifegyver-támadás helyszínére.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hartnesz
2013. augusztus 25. 23:40
Lényeg az hogy Szíriának van olaja amiért már megéri beavatkozni!
Text adósság
2013. augusztus 25. 23:34
Ideggázt használtak CO2-t, szénmonoxidot? Nagyon szar-in-nen nézve a dolog. Prutty!
MacElek
2013. augusztus 25. 20:19
Nos, akkor a következő lépés az, hogy ki kell deríteni, hogy ki vetette azt be.
Mannlicher
2013. augusztus 25. 19:38
http://katpol.blog.hu/2013/08/14/_knn_commando_down#c20444809
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!