Berlusconi lánya nem foglalkozik politikával

2013. augusztus 13. 19:12

Marina Berlusconi kedden közleményben hangsúlyozta, hogy az utóbbi napok híresztelései ellenére nem fog szerepet vállalni a politikai életben, és nem lesz apja, Silvio Berlusconi volt miniszterelnök utódja az olasz jobbközép élén.

2013. augusztus 13. 19:12
A bejelentés megelőzte Giorgio Napolitano államfő állásfoglalását Berlusconi politikai sorsáról. 
 
Marina Berlusconi közleményében ismételten és kategorikusan leszögezte, hogy soha nem állt szándékában a politikában való elkötelezettség. Hozzátette, hogy a közleménnyel egyszer és mindenkorra véget kívánt vetni a politikai jelöléséről szóló feltételezéseknek. 
 
Az utóbbi hetekben többször felmerült annak a lehetősége, hogy az augusztus elsején egy év letöltendő börtönre ítélt Silvio Berlusconi helyét Marina örökölheti a jobbközép élén. A jobbközép Szabadság Népe (PdL) több politikusa is úgy nyilatkozott, hogy a Berlusconi által újraindított Forza Italia (Hajrá Olaszország) pártot Marina vezethette volna egy esetleges olasz előre hozott választáson. 
 
A Berlusconi első házasságából született, 47 éves Marina a vállalkozó-politikus legidősebb gyermeke. 2003 óta a Berlusconi család birtokolta Mondadori-kiadócsoport, 2005-től a Fininvest-csoport elnöke. Elemzők szerint Marina Berlusconi eddig is apja örököse volt, de csak a vállalkozói birodalma élén. 
 
Munkatársai szerint maga Berlusconi is azt hangoztatta, féltette Marinát, mivel ha elkezdett volna politikával foglalkozni, ő is az ügyészségek célpontjává vált volna. 
 
Marina bejelentése megelőzte Giorgio Napolitanónak a következő órákban várható közleményét. Az államfő augusztus 15-ig ígért választ arra, hogy milyen megoldást lehet találni az elítélt Berlusconi „politikai mozgásterének” további biztosítására. A PdL kegyelemben reménykedik, de ennek lehetőségét Napolitano kezdettől fogva kizárta. 
 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Taxin
2013. augusztus 14. 00:35
http://latuavoce.it/public/imgGALLERIA/25657_21887.jpg Nem baj.
gudmen
2013. augusztus 13. 23:23
http://m.blog.hu/fu/futballistafeleseg/image/barbara-berlusconi-vanity-fair-32gg-2011_650x435.jpg ez müködik
gudmen
2013. augusztus 13. 23:23
a másik lánya talán vállalja..jol járnánk vele.. http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Barbara+Berlusconi+wUrwRLKUWr7m.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!