Tárt karokkal várja Snowdent Venezuela

2013. július 09. 10:00

Befogadná a „birodalom” által üldözött Edward Snowdent Venezuela. Nicolás Maduro elnök szerint csak Snowdenen múlik, mikor repül Venezuelába, ha ott szeretne menedéket kapni.

2013. július 09. 10:00

Megkapta Edward Snowden menedékkérelmét a venezuelai kormány – jelentette be Nicolás Maduro venezuelai elnök Caracasban. Hozzátette: Snowdennek kell eldöntenie, mikor repül Venezuelába, ha náluk akar menedéket keresni. „Azt mondtuk ennek a fiatalembernek: ha egyszer üldözi a birodalom (az Egyesült Államok), jöjjön hát hozzánk” – mondta Maduro.

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt alkalmazottja, aki az Egyesült Államok titkosszolgálatainak adatgyűjtési gyakorlatáról szivárogtatott ki információkat, harmadik hete a moszkvai Seremetyjevo nemzetközi repülőtéren tartózkodik. Hongkongból érkezett június 23-án az orosz fővárosba, de útlevelét az Egyesült Államok időközben érvénytelenítette.

Snowden eddig több mint húsz országtól kért menedéket, de azt a többség elutasította, vagy nem is reagált rá. Venezuela mellett ugyanakkor Nicaragua és Bolívia is befogadná őt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!