Románia: A bihari önkormányzat elnöke bírálja a régiósítást

2013. július 23. 18:17

Cornel Popa, a romániai Bihar megye önkormányzatának liberális párti elnöke bírálta a romániai régiósítási tervet, és kijelentette, hogy a Bihar megyeiek egy Nagyvárad központú régióba akarnak tartozni.

2013. július 23. 18:17
A Mediafax hírügynökség szerint Popa megkérdőjelezte egy felmérés eredményét, amelyet Liviu Dragnea, a romániai régiósításért felelős miniszterelnök-helyettes ismertetett a múlt héten. E szerint a jelenlegi északnyugati gazdasági fejlesztési régió lakóinak 63 százaléka Kolozsvárt akarja az új közigazgatási régió központjának. Ebbe a fejlesztési régióba tartozik Bihar és Kolozs megye is. 
 
Popa szerint azonban a felmérés „koholmány”, és a Bihar megyeiek azt szeretnék, hogy Nagyvárad legyen a tervezett közigazgatási régió centruma.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nucklear3
2013. július 23. 18:43
" kijelentette, hogy a Bihar megyeiek egy Nagyvárad központú régióba akarnak tartozni." ... Magyarországon belül, ezt lefelejtette :)) : D
Sieger
2013. július 23. 18:27
Bihar, Szatmár és Szilágy megye legyen egy régió,Nagyvárad kp.tal! Kétnyelvu,szoros gazdasági kapcsolatban Magyarországgal. Egyebkent nem lenne muszáj ragaszkodni a jelenlegi megyékhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!