Andor László: Reform kell az euróövezetben

2013. május 07. 18:33

Az euróövezet már több mint egy éve kettős mélypontú recesszióban van, és korántsem magától értetődő a fenntartható növekedés elérése belátható időn belül – mondta keddi londoni előadásában Andor László, aki úgy vélte, az euró életképességének biztosítása érdekében át kell alakítani a valutauniót és a költségvetési fegyelmen kívül hangsúlyt kell fektetni a reálgazdaság versenyképességére és a foglalkoztatásra is.

2013. május 07. 18:33
Az Európai Bizottság foglalkoztatásért és társadalmi befogadásért felelős tagja az egyik legnevesebb brit közgazdaság- és politikatudományi egyetem, a London School of Economics hallgatósága előtt kifejtette: 2010-2011-ben a költségvetési konszolidáció kapott prioritást az unióban, annak érdekében, hogy a piacokat meggyőzzék a kormányok felelősségteljes hozzáállásáról. Az ehhez fűzött várakozás az volt, hogy az így megerősödő bizalom révén újból beindul a beruházási tevékenység és a gazdasági növekedés.
 
Ezután azonban kettős mélypontú recesszió következett, amelyet a munkanélküliség és a hazai össztermékhez (GDP) mért adósságráták emelkedése kísért, emellett erősödött a központi és a perifériális eurógazdaságok közötti divergencia-folyamat is – hangsúlyozta az EU-biztos. 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2013. május 08. 08:50
Maoista Andor, Gyurcsány klón,komcsi bagázs, elvtársi reform! Köszi Andor elvtárs, nem kell!
fogd a pénzt és kuss
2013. május 08. 07:44
nem neli lenne ez a feladata?
hátakkor
2013. május 08. 05:24
Jó reggelt Andor úr! Onnan is látszik, h vmi nem stimmel?
kacsa
2013. május 07. 20:26
Ezzel a szerencsétlennel is csak eggyel többen vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!