Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Újraválasztották a Hamász vezetőjét

2013. április 01. 10:51

Ismét Háled Mesaalt választották a radikális palesztin szervezet, a Hamász politikai vezetőjévé – jelentette az izraeli rádió hétfőn.

2013. április 01. 10:51

A szervezet hatvantagú vezető testülete a beszámoló szerint egyhangúlag döntött Mesaal mellett vasárnap egy titkos, Kairóban tartott tanácskozáson, de a döntést hivatalosan csak később hozzák nyilvánosságra. Tavaly Mesaal ugyan bejelentette, hogy nem indul még egyszer a politikai vezetői tisztért, de a novemberi izraeli (Felhőoszlop fedőnevű) hadművelet után megváltoztatta álláspontját.

A Katarban élő Háled Mesaal 1996 óta látja el a Hamász a politikai irányítását, negyedszer választották újra a feladatra. Tavaly többször fölmerült, hogy a palesztin Gázai övezetet irányító Hamászon belül más feladatot fog ellátni, vagy a Palesztin Felszabadítási Szervezet élére áll – értesült az izraeli katonai rádió honlapja. Mesaal többször összeütközésbe került a Hamász gázai vezetésével keményvonalas nézetei miatt a Fatah mozgalommal való kibékülés ügyében. Újraválasztását tavaly április óta többször is elhalasztották, részben azért, mert vonakodott negyedszer is elvállalni a feladatot.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Galak
2013. április 02. 00:19
reméljük hamarosan megkapja az izraeli gratulációt "megválasztása" alkalmából...hahaha
kjkj945
2013. április 01. 11:25
""Muszlim tudósok öt fajta dzsihádot különböztetnek meg: a szív/lélek dzsihádja (dzsihád bin nafsz/kalb): belső küzdelem a gonoszság ellen. dzsihád a nyelv által (dzsihád bi-l-liszán): a jó küzdelme a gonoszság ellen, amit írás és beszéd, mint például dava (térítés, misszió), hutba (szentbeszéd) és más formákban folytatnak. dzsihád a toll és tudás által (dzsihád bi-l-kalám/bi-l-ilm): küzdelem a gonoszság ellen iszlám tudós tanulmányozásán keresztül, az idzstihád (törvényes érvelés) és tudományok által. dzsihád a kéz által (dzsihád bi-l-jad): a jó küzdelme a gonoszság ellen, a vagyon által, például a haddzs zarándoklat (mint a legjobb dzsihád a muszlim nők részére), az idős szülők gondozása, a dzsihád finanszírozása, politikai tevékenység az iszlám ügye érdekében, a gonosz megállítása erőszakkal. dzsihád a kard által (dzsihád bi-sz-szajf): szent háború vagy felfegyverkezett harc az isteni úton, ez a szélsőséges iszlám fundamentalista szervezetek leggyakoribb értelmezése.""
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!