Letta elfogadta a kormányfői megbízatást Olaszországban

2013. április 27. 18:01

Az olasz kormányalakítással megbízott Enrico Letta, a balközép Demokrata Párt (PD) politikusa szombaton az államfőnek megerősítette, hogy elfogadja a megbízatást – közölte az elnöki palota.

2013. április 27. 18:01

Enrico Letta a sajtónak felolvasta a miniszterek névsorát. Kormányfőhelyettes és belügyminiszter Angelino Alfano, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) főtitkára lett, a pénzügyminiszter Fabrizio Saccomanni, az olasz jegybank vezérigazgatója, Emma Bonino volt EU-biztos pedig a külügyminiszter.

Giorgio Napolitano államfő is röviden szólt az újságírókhoz, hangoztatva, hogy „politikai kormányról” van szó, amely „a pártok együttműködési erőfeszítésének eredménye”. Letta és kormánya vasárnap teszi le esküjét, s hétfőn kér bizalmat a parlamentben.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!