Andor: Romániának javítania kell romastratégiáját

2013. április 22. 12:39

Andor László arra kéri a román kormányzatot, hogy fordítson nagyobb figyelmet a források hatékonyabb felhasználására.

2013. április 22. 12:39

Andor László EU-biztos szerint Romániának gyorsítania kell az uniós támogatások célba jutását ahhoz, hogy a romák társadalmi beilleszkedését segítő erőfeszítései eredményesebbek legyenek. Az Európai Bizottság foglalkoztatási kérdésekben illetékes magyar tagja hétfőn Bukarestben egy, a romák integrációjáról rendezett konferencia megnyitóján kifejtette beszélt erről.

„Európában tízből kilenc roma az adott ország szegénységi küszöbe alatt él, minden harmadik munkanélküli. A szegénységből való kitöréshez a legfontosabb munkahelyhez segíteni a romákat” – közölte a biztos. Andor László az MTI-nek elmondta: a romániai romastratégia szétforgácsolt, nem egyértelműek a hatáskörök, ezért arra kéri a román kormányzatot, hogy fordítson nagyobb figyelmet a források hatékonyabb felhasználására.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2013. április 22. 14:12
Már akkor boldog lennék, ha magyarul lehetne beszélni ebben az országban. Minden szót arra a fogalomra lehetne használni, amit magyarul jelent.
Soma
2013. április 22. 14:10
Majd, ha nem a természeti kincseket rabolják Romániában, akkor roma-stratégiázzanak!
kispufi
2013. április 22. 13:54
még jó, hogy andorelvtársig is eljutott, hogy romániában vannak kisebbségek. igaz, egyelőre a cigányságnál tovább nem jutott, de az irány kedvező, értékeljük optimistán és nagyvonalúan a fentieket. a végén még más ottani kisebbség is szemet szúr neki. bár ebben annyira nem volnék biztos, tekintve a biztosúr orientációit és gyökereit...
marko11
2013. április 22. 13:45
Jut eszembe, tegnap este ment a Dunán a 70-es években játszódó (és igen kiváló!) Jutalomutazás c. film. Akkor még cigányoknak nevezték a cigányokat. A rendszerváltás után, hála az szdsz-nek romák és PC lettek. Igaz, hogy - mellesleg?!- a munkahelyeik 99%-át elveszítették.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!