67 év után békét kötne Moszkva és Tokió

2013. április 29. 21:38

Moszkva és Tokió elhatározta, hogy rendezi területi vitáit és felgyorsítja a békeszerződés aláírását célzó tárgyalásokat – ezt a szándékot fogalmazta meg a Vlagyimir Putyin orosz államfő és Abe Sindzó japán kormányfő hétfői moszkvai tárgyalásai után kiadott közös közlemény.

2013. április 29. 21:38

A két ország vezetői egyetértettek abban, hogy nem normális az a helyzet, hogy 67 évvel a második világháborút követően Oroszország és Japán között nincs megállapodás a békéről” – olvasható a dokumentumban.

A Hokkaido szigethez közeli Kuril-szigetcsoport déli négy tagjának hovatartozása a második világháború vége óta vitatott Moszkva és Tokió között. Utóbbi a területi vita rendezéséhez kötötte a békeszerződés aláírását.
 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2013. április 29. 23:41
Nem hülye gyerek ez a Putyin. Potenciális szövetségeseket gyűjt, jól teszi!
egysegelem
2013. április 29. 23:25
Nem ertem a japokat, elbuktak a 2. vhban a szigeteket a lakossagot kitelepitettek, es ma mar szinoroszok (regi szovjet nepek nem csak oroszok, de ez most lenyegtelen) lakjak. Nem latom ertelmes megoldasnak, hogy ujra 20k embert deportalni vagy hasonlo, akkor viszont minek Japannak?
preludio11
2013. április 29. 22:16
A japoknak van türelmük. Igy gondolkoznak. Nemhiába gondoznak egy bonsait vagy 100 évig. Vissza is fogják kapni a szigeteiket,mert kitartanak az igazuk mellett. A magyyarok nevében valami zsidó martonyi hetente fogadkozik,hogy nekünk semmiféle magyarlakta terület nem kell,a magyarok is le vannak ejtve,majd csak kihalnak. Nagy különbség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!