Megállapodtak az egységes euróövezeti bankfelügyeletről

2013. március 19. 15:40

Megállapodott kedden az EU-tagállamok nevében eljáró ír soros elnökség az Európai Parlament (EP) tárgyaló küldöttségével a jövő tavaszra létrehozandó egységes euróövezeti bankfelügyelet ügyében – jelentette be az ír elnökség, valamint Michel Barnier, a belső piac kérdéseiben illetékes EU-biztos.

2013. március 19. 15:40

Az uniós országok pénzügyminiszterei tavaly decemberben jutottak egyezségre abban, hogy a frankfurti székhelyű Európai Központi Bank mellett létrehozzák az euróövezeti bankrendszer egységes felügyeletére hivatott intézményt. Most a szabályozás kérdéseit illetően létrejött az egyetértés az EP tárgyaló delegációjával is.

A tervezett közös bankfelügyelet a majdan létrehozandó európai bankunió első kulcsfontosságú építőköve. Az eurózónán kívüli uniós országok is csatlakozhatnak majd hozzá.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. március 19. 17:15
Jaja! Usgyi, USD!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!