Mégsem lesz magyar kar a MOGYE-n?

2012. május 08. 19:31

Visszavonta a Victor Ponta vezette új román kormány azt a fellebbezést, amelyet az előző kabinet nyújtott be egy bírósági döntés ellen, amely felfüggesztette a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar karának létrehozásáról szóló kormányhatározatot.

2012. május 08. 19:31

Ezt Victor Ponta miniszterelnök jelentette be kedden azt követően, hogy véget ért az új román kormány első ülése.

Előző nap az ügyvivő román kormány nevében Dézsi Attila kormányfőtitkár nyújtott be fellebbezést a marosvásárhelyi táblabíróságon, amely korábban felfüggesztette a magyar kar létrehozásáról szóló kormányrendeletet. Ezt a rendeletet a Mihai Razvan Ungureanu vezette volt román kormány fogadta el március végén, miután a marosvásárhelyi egyetem szenátusa nem volt hajlandó önálló struktúrába szervezni a magyar nyelvű oktatást, ahogyan azt előírja az új román oktatási törvény.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blogen
2012. május 08. 22:02
A hazaáruló magyar kormány persze hallgat annak ellenére, hogy Románia kormányprogram szintjére emelte a magyarellenességet, ahelyett, hogy bejelentenénk: sajnos a romániai politikai környezet megváltozása miatt nem tudjuk továbbiakban támogatni az országuk schengeni tagságát. Köpedék egy ocsmány banda Orbánék ahogy vannak.
packó_
2012. május 08. 21:57
Megérkezett valóság nagybátyánk. "Vagy ők, vagy mi"- Iuliu Maniu (akinek megyar! volt az édesanyja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!