Kiállt Günter Grass mellett az SPD elnöke

2012. április 15. 12:22

Sigmar Gabriel német szociáldemokrata vezető szerint Günter Grass Izraelt bíráló verse túlzó és egyes esetekben hisztérikus kritikát váltott ki, maga az alkotás pedig a megengedhetőség határain belül helyezkedik el.

2012. április 15. 12:22

Kiállt Günter Grass mellett a német szociáldemokrata párt (SPD) elnöke. Sigmar Gabriel szerint a szociáldemokrata kötődésű író Izraelt bíráló versével szemben megfogalmazott kritika túlzó és esetenként hisztérikus, maga a szerző pedig nem antiszemita.

 
Gabriel a Der Spiegel című német hetilapnak a megengedhetőség határán belül elhelyezkedő politikai véleménynek minősítette az Amit el kell mondani című alkotást, amelyben a 84 éves irodalmi Nobel-díjas arról írt, hogy az egyre nagyobb és ellenőrizetlenül gyarapodó atomarzenállal rendelkező Izrael veszélyezteti a békét.
 
Gabriel - aki a vezető német politikusok közül elsőként szólt hozzá az április elején megjelent vers körül kialakult vitához - a hetilap legújabb számában elmondta: a prózaverssel kapcsolatban felmerült meglátások egy részével egyetért, de úgy véli: a polémia egésze „aránytalan és őszintétlen”.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MikkaMakka
2012. április 15. 14:48
persze, az egész csk hiszti azért furi lehet a honi nethuszaroknak h nyugaton a jobb védi és a bal kritizálja izraelt
HSL
2012. április 15. 14:22
minnyá infarktust kap a galamuszi rettegde
Ttibi
2012. április 15. 14:04
Amikor éheznek...Akik neteznek...Akinek most csillapítják fájdalmát...Jó ez a világ,a mi világunk.
lavor
2012. április 15. 12:41
Mindig az az elnyomó, akit nem lehet kritizálni... Ennyi. A többi csak makogás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!