Basescu a verespataki bányaprojektet sürgeti

2012. április 10. 20:03

A román államfő az új RMDSZ-es környezetvédelmi miniszter, Korodi Attila beiktatása kapcsán mondta el: Románia nem engedheti meg magának, hogy ne termelje ki az aranyat, rezet és palagázt, amivel rendelkezik.

2012. április 10. 20:03

Traian Basescu román államfő a bukaresti kormány új környezetvédelmi miniszterétől azt kérte, hogy vessen véget az időhúzásnak a verespataki bányaprojekt engedélyezése ügyében. Erről az újonnan kinevezett tárcavezető, Korodi Attila keddi beiktatása alkalmából beszélt a román államfő.

 
Traian Basescu szerint Románia nem engedheti meg magának, hogy ne termelje ki az aranyat, rezet és palagázt, amivel rendelkezik, szerinte ezt a kincset a munkahelyteremtés miatt is fontos hasznosítani. Hozzátette: a verespataki aranybánya megnyitásának felelősségét 1997 óta próbálják egymásra hárítani a különböző román hatóságok, de az időhúzás nagyon sokba fog kerülni az országnak, amikor a befektető kártérítési pert indít majd Románia ellen.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cili
2012. április 10. 21:11
Hegyek fognak elt0nni..
egysegelem
2012. április 10. 21:02
Igazuk van. Mo-nak lenne ilyen eselye, amibol konnyen lehet penzt szerezni, itt is mindenki tamogatna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!